Волей националите на Канада изненадващо разглобиха фаворита Русия с 3:0

...
Волей националите на Канада изненадващо разглобиха фаворита Русия с 3:0
Коментари Харесай

Волей националите на Канада изненадващо разглобиха фаворита Русия

Волей националите на Канада изненадващо разглобиха любимеца Русия с 3:0 гейма (25:23, 29:27, 25:17) във втория си мач от Група J1 на финалите от Световната лига в бразилския град Куритиба. " Кленовите листа " не дадоха никакъв късмет на братушките и справедливо победиха на футболния стадион " Арена да Байшада ", където се организира дуелът. Вчера канадците паднаха от Бразилия с 1:3 и към този момент имат 3 точки, които на 99 % ще ги класират напред в най-комерсиалния шампионат в света на волейбола, написа Sporta.bg.

Най-резултатен за спечелилите бе Шарън Върнън-Евънс с 14 точки. Капитанът Джон Перин и Стивън Маар прибавиха по 12 точки. За руснаците Егор Клюка приключи с 11 точки. Възпитаниците на френския експерт Стефан Антига имат геймово съответствие 4:3. За Русия това бе първа среща и единственият късмет да се класира измежду най-хубавите четири отбора в шампионата е чиста победа с против домакина Бразилия на следващия ден от 21:05 часа българско време.

По-късно птрез нощта пък Съединени американски щати направи за смях настоящия първенец в Лигата - Сърбия. " Плавите " паднаха с 1:3 от Щатите като демонстрираха нещо свястно единствено в третия гейм, когато биха с разлика. В останалите 3 елементи обаче северноамериканците изнесоха лекция на балканците.

Особено позорен за сърбите бе вторият гейм. Те губеха в огромна част от него, само че най-после някак поведоха със солидното и сякаш несъмнено 23:20. Тогава обаче Съединени американски щати безусловно премаза противника си и след 5 безответни точки затвори частта с 25:23. В предходната си среща янките изгубиха трагично от Франция с 2:2 гейма, само че могат да се смятат за сигурен участник в идната фаза на Световната лига.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР