Волатилността на биткойн е 4 пъти по-висока от тази на

...
Волатилността на биткойн е 4 пъти по-висока от тази на
Коментари Харесай


Волатилността на биткойн е 4 пъти по-висо


Волатилността на биткойн е 4 пъти по-висока от тази на златото, считат анализатори
(снимка: CC0 Public Domain)

Група анализатори от JPMorgan Chase, водени от Николаос Панигирцоглу, пресметнаха “справедливата цена” на биткойн въз основа на равнището му на волатилност по отношение на златото. Според тях, най-голямата криптовалута е надценена с 12%.

Като се има поради, че волатилността на биткойн е 4 пъти по-висока от тази на златото, справедливата стойност на този крипто-актив е $38 000. Ако превишението е 3 пъти, действителната цена на биткойн ще се повиши до $50 000. За съпоставяне, през днешния ден пазарната стойност на криптовалутата надвишава $43 000.

Нестабилността на биткойн е един от главните му проблеми, споделят анализаторите пред: „ Най-важната спънка за напредване на биткойн напред е неговата волатилност, както и циклите на взрив и спад, които пречат на последващото му институционално приемане”.
още по темата
Според Николаус Панигирцоглу, дълготрайната теоретична цел за биткойн, при която общата му пазарна оценка ще се изравни със, употребявано за вложения, е $150 000, макар че преди година е била $146 000.

Анализатори разясняват също, че спадът в цената на биткойн през януари прилича по-малко цялостна капитулация, в сравнение с събитията от май предходната година, когато курсът на най-голямата криптовалута се.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР