Вокалисти от цялата страна ще се качат на една сцена

...
Вокалисти от цялата страна ще се качат на една сцена
Коментари Харесай

Мими Николова открива Един джаз ден в Борисовата градина

Вокалисти от цялата страна ще се качат на една сцена с някои от най-значимите български джаз музиканти в третото издание на „ Един джаз ден “, научи Lupa.bg.

Музикалният празник ще открие джаз примата Мими Николова. Събитието ще се организира на 25 юни, неделя, от 11 до 21 ч. на Лятната сцена в Борисова градина. Входът е свободен.



Организатор е Даниела Станкова – създател и шеф на учебното заведение за артисти D Stars, чиито ученици ще излязат на сцената дружно с възпитаници от НМУ „ Любомир Пипков “ - София, НУМТИ „ Добрин Петков “ - Пловдив, НУМСИ „ Христина Морфова “ - Стара Загора, НУИ „ Панайот Пипков “ - Плевен и ЧПГСИ “Акатамус ” - София.

Те ще изпълнят емблематични песни от българската джаз музика, както и джаз стандарти в четири концерта, в съпровода на младите инструменталисти Калина Андреева – контрабас, Георги Ангелов – тромбон, и Александрос Красидис – саксофон. Те ще музицират с джаз доайените Калин Жечев – пиано, Атанас Попов – ударни, и Тодор Бакърджиев – тромпет.



Три работилници са част от програмата на „ Един джаз ден “. С танците в жанр Latin Jazz участници и аудитория ще запознае хореографът Петър Герзилов, по импровизация в отбор и пеене в кръг с тях ще работят вокалистите Весела Морова и Константин Бейков от Spectrum Vocal Band, а в техниката на суинг танците ще образоват създателят на Lindy Hop Bulgaria – Явор Кунчев и Соня Кутищева.



„ Един джаз ден ” е еднодневен джаз фестивал, който дава опция на млади актьори да изразят себе си и креативните си визии, както и да обогатят познанията си и да се вдъхновят, музицирайки с едни от най-известните лица на българската джаз сцена.

Събитието сплотява концертния формат с интерактивни работилници, в които публиката може да се запознае с разнообразни стилове и течения в джаза, да вземе интензивно присъединяване, да се забавлява, да пее и да танцува. Фестивалът демонстрира, че джазът с изключение на многопластов, е разнороден и прелъстителен род, до който всеки може да се допре.



Училище за артисти D Stars е основано през 2005 година от Даниела Станкова със задачата да открива и дава път за реализация на млади гении в региона на музикално-певческото изкуство. През годините в школата са се обучавали стотици ученици от разнообразни възрасти и с друг опит. Т

е обогатяват музикалния си светоглед и познанията си, запознавайки се с разнообразни жанрове и стилове и техните най-ярки мостри, музицирайки с едни от най-хубавите музиканти от българската сцена.

Даниела Станкова основава и дава старт на първото Училище за музикален спектакъл. А от септември 2022 година е част от екипа на първата частна професионална гимназия по театрални изкуства " АКАТАМУС ", където е шеф катедра " Поп и джаз пеене " и вокален възпитател. 

ПРОГРАМА ЗА 25 ЮНИ:

11:00 - 12:30 – „ Джаз палитра “ – концерт с подбрани пиеси в разнообразни стилове на джаза от български и непознати създатели в осъществяване на ученици на Училище за артисти D Stars

12:30 – 13:30 – Работилница „ Тяло, темп и придвижване в жанр Latin Jazz “ с хореографа Петър Герзилов

13:45 - 15:00 – „ Да суингираме дружно “ – вокални суинг тълкования в осъществяване на ученици на музикални учебни заведения в страната

15:15 - 16:15 – Работилница „ Гласът като инструмент - акапела и импровизация ” с вокалистите Весела Морова и Константин Бейков от Spectrum Vocal Band

16:30 - 17:30 – Работилница „ Swing dance “ с преподавателите Явор Кунчев и Соня Кутищева от Lindy Hop Bulgaria 

17:45 - 19:15 – „ Ах, този суинг “ – концерт с обичани пиеси в осъществяване на ученици на Училище за артисти D Stars

19:30 - 21:00 – „ Jazz night “ – концерт със селекция от най-хубавото в джаза със специфичното присъединяване на преподавателите джаз вокалисти Доротея Люцканова (НУИ „ Панайот Пипков “, гр. Плевен), Надя Тончева (НУМСИ “Христина Морфова ”, гр. Стара Загора), Петя Станчева (НМУ „ Любомир Пипков “, гр. София), Виделина Мирчева (НУМТИ „ Добрин Петков “, гр. Пловдив), Марина Драгомирецкая (Училище за артисти “D Stars ”, ЧПГСИ “АКАТАМУС ”), Петър Петров (Училище за артисти “D Stars ”), Весела Морова и Константин Бейков (Spectrum Vocal Band)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР