Вождът на Иран аятолах Али Хаменеи призова за единство сред

...
Вождът на Иран аятолах Али Хаменеи призова за единство сред
Коментари Харесай

Иран зове мюсюлманите да развиват науките, за да се освободят от хегемонията на САЩ

Вождът на Иран аятолах Али Хаменеи прикани за единение измежду мюсюлманите и старания за теоретичен прогрес, изтъквайки, че това би направило невероятно за " враговете " като Съединени американски щати да преобладават в ислямските страни, оповестява " Ройтерс ".

Шиитски Иран си съперничи с присъдружната и сунитска Саудитска арабия за въздействие в Близкия изток. Двете районни сили поддържат противоположни страни в споровете в Йемен и Сирия, както и съперничещи си политически групи в Ирак и Ливан.

" Днес всяко придвижване, което води до взаимно схващане на ислямските групи и секти, е положително нещо, а това събиране е образец за придвижването за обединяване на ислямския народ ", акцентира Хаменеи в мнения, оповестени на формалния му уебсайт.

" Научното придвижване би трябвало да се форсира и ислямският народ би трябвало още веднъж да доближи върховете на науката и цивилизацията, тъй че враговете на исляма и американците да не могат да подреждат към главите на ислямските страни ", разяснява Хаменеи на среща за шиитските приноси в науката.

Иран постоянно приканва за ислямско единение, което да помогне на Техеран в борбата му с най-големия му зложелател Съединени американски щати.

Вашингтон във вторник се отдръпна от нуклеарното съглашение с Иран, като това беше съпроводено от опасност за наказания против всички задгранични компании, които вършат бизнес в Иран.

Техеран отхвърля да се стреми към атомни оръжия и твърди, че нуклеарната му стратегия е предопределена за мирни цели в области като електричество, селско стопанство и медицина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР