Военослужещ от групата на бившият /вече/ търговски директор на ФК

...
Военослужещ от групата на бившият /вече/ търговски директор на ФК
Коментари Харесай

Военен от ОПГ-то на Въльо Петров е арестуван за рекет, под домашен арест е

Военослужещ от групата на някогашният /вече/ търговски шеф на ФК " Ботев Пловдив " е бил арестуван по обвинявания в присъединяване в проведена незаконна група и насила, написа. В началото на март състав на Военен съд - Пловдив е гледал мярката за неотклонение на редови войник М.К. и му е наложил мярка " домакински арест ". 

Шефът на наказателната бригада, която в продължение на няколко месеца действаше във ФК " Ботев ", Въльо Петров и съучастниците му - шефът на защитата на клуба Милен Стоянов и полицейските чиновници Галин Колев и Мартин Ламбрев бяха арестувани на 25 януари 2024 г.  Арестуван бе и шефът на новата охранителна компания " Ботев Гард " - Милен Христов Стоянов.

Прокуратурата заяви, че е привлякла четиримата към наказателна отговорност за осъществени от тях закононарушения, свързани с присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, основана с користна цел и цел да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и принуди на разнообразни жители. Спрямо ръководителя на проведената незаконна група Въльо Петров /49/  година, бяха повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила. Престъпленията са осъществени в интервала от  септември до ноември 2023 г. на територията на  Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на  Министерство на вътрешните работи в  Пловдив -  служителят на реда Галин Колев и Милен Христев, притежател на " Ботев гард ", са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група  Мартин Ламбрев, който също е чиновник на МВР  в Пловдив,  са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания. Четиримата са в ареста, откакто Апелативен съд удостовери наложените им ограничения за неотклонение. 

По време на следствието, криминалистите са разкрили и присъединяване на военослужещия. От документите по делото излиза наяве, че ОПГ-то на Въльо е изнудвало двама поданици на Димитровград за огромна сума пари. 

През август м.г. Въльо Петров притиснал мъж от Димитровград - Юмер, да му даде сума, която му дължал. Той обаче декларирал, че няма по какъв начин да извърши заплащането, тъй като други двама мъже, с които има " работни връзки ", му дължали 35 000 лв.. Двамата обаче си прехвърляли отговорността за задължението и никой от тях не желал да заплаща. Тогава Юмер се обърнал към Милен Стоянов, които имал компания за бързи заеми и в региона било известно, че има " опит " в събиране на задължения.  На една от срещите с Юмер Стоянов се показал за чиновник на Групово дело БОП, посочил карта и значка и съобщи, че по-късно ще се видят с " Началника ". Срещата се състояла на бензиностанция в Димитровград, а на срещата пристигал Въльо, който бил показан като " Началника " и двама мъже, които се показали за служители на реда и боен. В хода на следствието е открито, че воненният е въпросният редови войник М. П. След това групата потеглила с две коли към адресите на двамата длъжници. Те били " респектирани " полицейските карти на Галин Колев и Мартин Ламмбрев, а за по-убедително Въльо опрял револвер в главата на единия. Военният също се присъединил като блъснал един от длъжниците. След това ги заплашили, че в случай че не си платят в границите на един час " ще плуват с бетонни обувки ". Единият от длъжниците взел 10 000 евро от татко си, а другият дал 15 000 лв. на рекетьорите. 

Впоследствие бригадата траяла да изнудва двамата за още пари, само че те се покрили и не дали повече. Предвидливо предизвестили притежателя на заведението, в което броили парите да изтрие записите от камерите, само че тези от външните охранителни камери останали и в този момент са в досиетата по делото. 

Военният съд е решил, че военният няма да се укрие, защото има непрекъснат адрес, брачна половинка и две деца. Същот по този начин е стигнал до извода, че няма заплаха обвиненият да извърши други закононарушение, тъй като всички останали участници в ОПГ-то са в ареста. 

Освен това няколко дни, преди да бъде арестуван, е бил опериран от херния и към момента се възстановявал. Затова му е натрапен домакински арест и му е била сложена електронна гривна за следене.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР