Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ не са изпратили криминалната история

...
Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ не са изпратили криминалната история
Коментари Харесай

Военновъздушните сили на САЩ не дали на ФБР досието на стрелеца от Тексас

Военновъздушните сили (ВВС) на Съединени американски щати не са изпратили престъпната история на килъра от Тексас Девин Патрик Кели в Националния център за престъпна информация–базата данни на ФБР, както се изисква по закон.

Кели е някогашен военнослужещ във Военновъздушни сили. През през 2012 година той е бил наказан от боен съд по две обвинявания в домашно принуждение против своята брачна половинка и доведения си наследник. Тази информация обаче не е била подадена в базата данни на ФБР, въпреки разпоредбите на Пентагона категорично да изискват това да се прави при положение на присъда на военнослужещ точно за домашно принуждение, осведоми.

По силата на федерален закон е неразрешено да се продава или дава оръжие на разположение, наказано за домашно принуждение против член на фамилията или дете.

„ Военновъздушните сили ревизират какво е направено с престъпното досие на някогашния военнослужещ Девин Патрик Кели след присъдата му за домашно принуждение от 2012 година “, сподели говорителка на Военновъздушни сили. „ Военновъздушни сили ще създадат повсеместен обзор на своите бази данни, с цел да се подсигурява, че досиетата за други сходни случаи са предадени правилно в базата данни “, добави тя.

В неделя Кели умъртви 26 души в черква в Съдърланд Спрингс, щата Тексас. По време на стрелбата в постройката се намирала и неговата тъща.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР