Военновъздушни сили на Украйна изпитват отчаяна липса на боеприпаси, включително

...
Военновъздушни сили на Украйна изпитват отчаяна липса на боеприпаси, включително
Коментари Харесай

Клане на Сухой: Украйна свали шест от най-добрите самолети на Русия само за три дни

Военновъздушни сили на Украйна изпитват обезверена липса на муниции, в това число на създадените в Съединени американски щати ракети за противовъздушна защита Patriot. Но по този начин или другояче те рядко пилеят снаряди и не пропущат, когато стрелят. Доказателство за това е, че през последните три дни Военновъздушни сили на Украйна са съумели да смъкват шест съветски изтребители-бомбардировачи – равнище на загуби, което руснаците не могат да понесат, написа американският специалист Дейвид Екс в публикация за списание Forbes, представена от " Фокус ".

" Руските самолети не престават да падат! “, оповестиха от Министерството на защитата на Украйна в понеделник. Обявеният брой свалени машини включва четири двуместни изтребители-бомбардировачи Су-34 и два едноместни Су-35.

Су-34 са най-хубавите свръхзвукови ударни самолети на съветските Върховен касационен съд. В последно време те извършват най-вече задачи за близка въздушна поддръжка - летящи високо и бързо към фронтовата линия, хвърляйки прецизни планиращи бомби.

Свръхзвуковите Су-35 са изтребители за предимство във въздуха: нормално те ескортират Су-34.

Украинците удариха първите три самолета " Сухой “ в събота, до момента в който изпълняваха полет източно от Авдиевка в Донецка област и се подреждаха за нахлуване на украинските елементи, изтеглящи се от града.

Украинската войска твърди, че е свалила четвърти " Сухой “ в неделя и още два в понеделник, последният над Азовско море.

Възможно е - даже евентуално, украинските ракетни батареи Patriot, три от които Киев е получил от Съединени американски щати и Германия, да са виновни за всичките шест попадения.

Украинските Военновъздушни сили са разположили една батарея Patriot в Киев и по една на юг и на изток в страната. Пусковите установки на батерията, инсталирани на камиони, могат да се движат, до момента в който към момента са свързани с радарите на батерията.

Руските Върховен касационен съд няма да останат без " Сухой “. За две години тежки борби, съгласно Oryx, руснаците са изгубили 25 от своите 150 Су-34 и шест от своите 120 Су-35.

Но неотдавнашният % на загуби - шест самолета за три дни – ще бъде недопустим за Москва, в случай че продължи. Руските Върховен касационен съд са изгубили 95 самолета от февруари 2022 година, или по четири на месец. През последната седмица обаче военните на Москва са отписвали бойни самолети със скорост от 60 на месец. Тези индикатори биха могли да бъдат пагубни за Русия. Още по-сериозна може да бъде и загубата на опитни екипажи,

За военновъздушни сили, които имат единствено хиляда бързи самолета, загубата на 60 за един месец би била пагубна. Загубата на опитни екипажи може да бъде още по-сериозна, съгласно скорошен отчет на основания в Лондон мозъчен концерн Royal United Services Institute (RUSI).

Руските въздушни интервенции " са лимитирани от съществуването на водачи с задоволително опит за осъществяване на основни задачи “, пишат анализаторите на RUSI Джак Уотлинг и Ник Рейнолдс.

Но е доста малко евентуално украинските Военновъздушни сили да продължат да смъкват съветски самолети със скорост от два дневно. Четири месеца откакто републиканците започнаха да блокират помощта на Съединени американски щати за Украйна, запасите от Patriot в Украйна " падат до сериозно равнище “, съгласно Антон Геращенко, някогашен консултант на украинското вътрешно министерство.

И не е като украинците да посветят всичките си ракети, с цел да смъкват " Сухой “. Те също разчитат на тях за прихващането на съветски балистични ракети, ориентирани към Киев, Харков и Одеса.

Така че очаквайте клането на " Сухой “ да намалее през идващите дни, защото дефицитът на ракети оказва съществено въздействие върху качествата на Украйна, само че не и върху тези за свалянето на най-хубавите военни самолети на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР