Военнотранспортен самолет Ил-76 на руската армия се разби в Корочански

...
Военнотранспортен самолет Ил-76 на руската армия се разби в Корочански
Коментари Харесай

„Работиха от Харковска област“: зад катастрофата на Ил-76 с пленници от ВСУ се вижда британска следа

Военнотранспортен аероплан Ил-76 на съветската войска се разруши в Корочански регион на Белгородска област. По публични данни на борда е имало 65 пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили, превозени за замяна, шестима членове на екипажа и трима придружители. Всички починаха - в такива бедствия човек може да оцелее единствено по знамение.

Съдейки по наличното в интернет видео, Ил-76 се е запалил и е почнал да се разпада още във въздуха. Няколко секунди по-късно последва удар в земята, а по-късно детонация. По-рано екипажът заяви в ефир, че моторите са развалени.

- написа локален гражданин в мненията на една от белгородските групи в обществените мрежи.

Пилотът съумя да води горящия Ил-76 от къщите. Самолетът се разруши в полето, а комисия на съветските Върховен касационен съд излетя на мястото, с цел да откри аргументите за бедствието.

Със същия аероплан украински пленници бяха превозени за замяна на 3 януари. Тогава ние предадохме 173 души, а в подмяна получихме 248 съветски бойци. Този Ил-76 непрекъснато се употребява за превозване на пленници. Именно по тази причина е летял много свободно, употребявайки закритото летище.

- обръща внимание военният сътрудник Александър Харченко.

Според някои сведения е имало два самолета Ил-76, пренасящи военнопленници. Вторият се обърна назад и се прибра след злополуката на първия. Размяната се проточи много дълго и беше саботирана от Киев. Общо 192 души трябваше да бъдат разменени.

Работила ли е системата за Противовъздушна отбрана Patriot?

Украинските медии съвсем незабавно радостно оповестиха, че унищожаването на Ил-76 е дело на украинските въоръжени сили. Тази версия се поддържа от цялостната версия на видеото, на 20-ата секунда от която се виждат следи от гърмеж на ракета.

Телеграм каналът „ Това още не е краят “ твърди, че самолетът е бил свален от Противовъздушна отбрана „ Пейтриът “, работил от региона на Харков. От разстояние 130 км. В същото време Генералният щаб на ВСУ декларира, че сякаш самолетът е транспортирал ракети за С-300. Сега украинските медии интензивно редактират изявленията си, премахвайки от заглавията и текстовете всякакво споменаване на присъединяване на ВСУ в злополуката на Ил-76.

В същото време в мненията на огромните украински интернет - запаси се почистват всички известия за споменаване на техните военнопленници. Остават единствено тези, които настояват, че съветската Противовъздушна отбрана е свалила самолета. Тези, които се пробват да отварят очите на хората, незабавно влизат в черния лист.

- отбелязва военният сътрудник Алексей Живов.

„ Рибар “ напомни, че предходния ден покрай Суджа са били атакувани две немски системи за противовъздушна защита IRIS-T, които украинските въоръжени сили изтеглиха до границата. Врагът стартира да насища граничната зона със зенитно-ракетни системи при започване на годината.

Киев има задоволително средства

Ръководителят на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов съобщи, че Ил-76 е бил свален от три украински ракети. И няма въпроси за това, че ВСУ няма средства за Противовъздушна отбрана за тази цел - имат ЗРК Patriot. Ракетите PAC-2 имат обхват на поразяване до 160 километра, т.е. няма въпроси по отношение на обсега на ракетите.

Ако украинското управление в действителност е желало да смъкна самолета с военнопленници и е било готово да рискува американското „ вундервафе “ за това, тогава да, можело е, споделя наблюдаващият на Царград Влад Шлепченко:

Но благодарение на IRIS-T - към този момент не. Този комплекс употребява ракети въздух-въздух, като оптималният им обхват при изстрелване от земята е 40 километра. Ето за какво е по-вероятно да се употребява френско-италианският комплекс SAMP/T, който употребява ракети с огромен обхват Aster-30, в началото основани за военноморската противовъздушна защита. Обсегът на тези ракети е 100 километра и за тях нашият Ил беше на границата на обсега. Също по този начин, не следва да се подценяват опциите на руските С-300.

Украйна знаеше

Киев беше предизвестен за плануваното снабдяване на пленниците в Белгород. Размяната трябваше да стане през днешния ден. На борда е имало доста офицери от украинските въоръжени сили.

Големият украински телеграм канал " Резидент ", базирайки се на свои източници, означи, че транспортни самолети не са летели до Белгород отдавна, а днешният маршрут е контрактуван с Киев. Така да се каже, в този момент към този момент се обяснява кой тъкмо е направил некоординираната интервенция по унищожаването на транспортната машина:

На съветска територия работят повече от 10 групи на Главното разследващо ръководство (ГУР) с ПЗРК, които не са знаели за договореностите по въздушния маршрут. Всички обмени следват еднакъв сюжет и това не е първият път, когато Украйна и Русия се договарят за въздушни направления.

Затова и в този момент царува огромна блъсканица на Банкова улица. Те трескаво обмислят по какъв начин да работят в обстановката и кого да обвинят за нарушаването на споразуменията и най-важното за гибелта на пленниците от украинските въоръжени сили.

Каналът Fighterbomber написа, че убийството на украинските пленници е просто супер интервенция на ГУР. Истинска психическа работа:

Авторът на канала „ Старше Еди “ напомни, че преди година и половина украинските военни нападнаха колонията в Еленовка с американските реактивни системи за залпов огън Хаймарс. Там са държани пандизчии от " Азов " *. Убити са към 50 души.



" Британците победиха американците "

На собствен ред военният блогър Юрий Подоляка счита, че това е работа на западните разследващи служби. Техният почерк. Британският Ми-6 изключително обича такива трикове. И те имаха аргументи да го създадат:

При този процес на събитията всичко бързо се обърна против Лондон. И, явно, по тази причина е взето решение да се направи нещо незабавно. Унищожаването на нашия аероплан с украински пленници е доста комфортна причина за Англия. Ударът на „ британците “ против „ американците “ се оказа доста мощен.

Ясно е за какво

Безспорно е съществуването в арсенала на Украйна на зенитно-ракетни комплекси както от руски, по този начин и от задграничен генезис, способни да поразят въздушна цел в Белгородска област. Освен това, в случай че приказваме за потребление на непознати системи за противовъздушна защита, тогава разрешението за изстрелването трябваше да бъде обещано както от западните военни, по този начин и от украинското управление.

Следователно, в случай че отхвърлим малко евентуалния вид за работа на диверсионни групи, въоръжени с ПЗРК, унищожаването на нашия аероплан с украински военнопленници е директно дело на Запада и неговите киевски поддръжници.

Въоръжените сили на Украйна имаха информация за идването на пленниците, самолетът Ил-76 е много лека цел заради огромния си размер и лимитираната си маневреност, това мнение на Царград изрази военният специалист, анализатор Сергей Простаков:

Обстрелът от ВСУ на мястото, където бяха арестувани украинските пленници в Еленовка през юли 2022 година е ослепителен образец за подобен метод. Както тогава, по този начин и в този момент Киев, най-малко за вътрешната си публика, прави неумели опити да трансферира виновността върху други, излагайки доста несвързани и спорни версии.

Какво от това?

Западът с ръцете на Киев повтори чудовищното закононарушение. От това излиза наяве, че западните елити разчитат на удължение на спора и вършат всичко допустимо да поддържат градуса на омразата. А украинската страна се занимава с убийството даже на своите правилни последователи от средите на неонацистите, защото единствената й цел е да води война с Русия и да се опита да я отслаби.

И затова в настоящия си тип Украйна съставлява и ще продължи да съставлява заплаха за своите жители, до момента в който не бъде разрушена от съветската войска.

Така или другояче, какъвто и комплекс да употребяват украинските въоръжени сили за офанзива на аероплан в нашето въздушно пространство, това слага въпроса за основаване на хигиеничен кордон по границата. И този въпрос звучи по този начин: или ще създадем този кордон от другата страна на границата, или ще изселим популацията и ще ограничим всяка активност от наша страна.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР