Военното крило на палестинската групировка Хамас заяви, че е решило

...
Военното крило на палестинската групировка Хамас заяви, че е решило
Коментари Харесай

Хамас внезапно спря освобождаването на втората група заложници

Военното крило на палестинската формация " Хамас " съобщи, че е решило да отсрочи втория кръг от освобождението на заложници до момента в който Израел не се ангажира да допусне камионите с помощи в северната част на Газа, съобщи Ройтерс.

Източник от Хамас сподели пред Агенция Франс Прес в събота, че е почнало предаването на втората група заложници, които ще бъдат освободени според съглашението за помирение с Израел.

" Бригадите „ Изедин ал Касам “ започнаха да предават втората група израелски пандизчии на Червения кръст в (южния град) Хан Юнис. Те са 14 ", сподели източникът, имайки поради въоръженото крило на Хамас.

В отговор представител на израелската войска съобщи пред френския ефирен канал BFM, че Израел изцяло съблюдава примирието.

Осама Хамдан, представител на " Хамас " в Ливан, съобщи пред основания в Ливан ефирен канал " Ал Маядин ", че прекъсването е заради нарушаванията на  примирието, осъществени от Израел, " свързани с (влизащата в Газа) помощ, в допълнение към престрелките и възходящия брой на починалите... Някои от (тези нарушения) се случиха през вчерашния ден и се повториха и през днешния ден ", сподели Хамдан.

От Международния комитет на Червения кръст нямаше неотложен коментар дали освобождението на заложниците и арестуваните е било отсрочено.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР