Военното командване на Руската федерация вероятно е предислоцирало в Курска

...
Военното командване на Руската федерация вероятно е предислоцирало в Курска
Коментари Харесай

ISW: Руснаците изтеглиха войници от Покровското направление заради Курската операция на ВСУ

Военното командване на Руската федерация евентуално е предислоцирало в Курска област някои подразделения от Покровското направление на фланта в Украйна, оповестява американския Институт за проучване на войната ISW.

По този метод оперативният напън от настъплението на Въоръжените сили на Украйна на съветска територия към този момент оказва въздействие върху интервенциите на съперника във всички браншове, установяват специалистите от ISW в собствен разбор, представен от Униан.

Позовавайки се на съветски източници, създателите означават, че към Курск е предислоцирана най-малко една рота от Покровското направление – от 15-а обособена мотострелкова бригада на съветската войска.

Някои съветски и украински източници също оповестиха за напредването на подразделения то тази бригада.

Анализаторите към този момент нямат потвърджение, че тези бойци са взели участие директно в боевете на Торецкото и на Покровското направление, които са предпочитани за Москва – по евентуално е те да са изпратени там като част от запаса.

Въпреки това, решението за предислоциране на тези елементи демонстрира, че военното командване не е съумяло изцяло да изолира своите предпочитани настъпателни интервенции в Донбас от казуса с дефицита на жива мощ. По-рано съветското командване успяваше да избегне предислоцирането на войски от този сектор на фронта, прехвърляйки бойци от региона на Харкив, западното Запорожие и линията Купянск-Сватове-Креминна към региона на Курск.

От института означават, че към този момент това няма да има неотложно въздействие върху бойната конюнктура на Покровското или Торецкото направление, само че може да се чакат още такива придвижвания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР