Военнослужещият, който е бил в наряд с убития граничен полицай

...
Военнослужещият, който е бил в наряд с убития граничен полицай
Коментари Харесай

Военният, обстрелван на границата, е бил въоръжен с автомат Калашников

Военнослужещият, който е бил в наряд с убития граничен служител на реда Петър Бъчваров на българо-турската граница нощес, е бил въоръжен с автомат " Калашников ", 7,62 мм. Това съобщи на брифинг министърът на защитата Димитър Стоянов.

Той обаче не отговори на въпроса дали служителят на МО е имал бронежилетка.  " По принцип огромна част от военнослужещите имат бронежилетки, цялата българска войска обаче не е окомплектована с бронежилетки ", съобщи Стоянов, който дружно с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, също ще отиде в региона на случая на българо-турската граница. На място ще бъде извършена среща с военнослужещия, взел участие в взаимния патрул със чиновник на " Гранична полиция ", а взаимно с представители на Министерство на вътрешните работи ще бъдат разисквани ограничения за подсилване на границата.

" Аз персонално смятам, че това е престъпен случай на каналджии, които по един или различен метод се пробват да продължат своята незаконна активност, за жалост платена с цената на един човешки живот ", добави военният министър.

Той увери, че ще бъдат взети ограничения.

" Най-очакваното е да подготвим военнослужещите по-добре с нужните защитни средства. Оръжието, с което е станало убийството, е било владеене на каналджия, не на елементарен мигрант ", сподели още министърът на защитата. 

По-рано тази заран той разяснява, че граничната ограда с Турция е с дупки и не е надеждна. 

" Трябва ни напълно друго оборудване, с бетонни стени и загради с три метра височина. Мигрантите вършат дупки, доста са изобретателни, а даже и камерите са сложени на дребна височина и не обгръщат огромен периметър ", добави Димитър Стоянов, представен от bTV.

Според министъра на защитата камерите за видеонаблюдение, които в този момент са ориентирани към българската граница, е по-добре да са обърнати към турската страна, с цел да се вижда какъв е методът на мигрантите.

" Справяме се с мигрантския напън, само че се оправяме с цената на човешки животи ", разяснява още Стоянов.

Близо 200 военни са командировани по границата.

" Мигрантският поток е мощен. Мигрантите демонстрират досетливост, само че това, че натискът е мощен, не значи, че е пропуснат ", сподели още военният министър. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР