Военнослужещите са участници в съвместната подготовка Родопи-24. Те са провели

...
Военнослужещите са участници в съвместната подготовка Родопи-24. Те са провели
Коментари Харесай

Военни спасиха бедстващи хора в района на връх Голям Перелик


Военнослужещите са участници в взаимната подготовка " Родопи-24 ". Те са провели интервенция по търсене и избавяне.

В 15:35 ч., след приемането на сигнал за помощ от бедстващи хора в подножието на връх Кузу укривател (на 3 км източно от връх Голям Перелик в Родопите), военнослужещите от състава на полка - майор Данаил Карабов, капитан Борислав Семерджиев, младши сержант Трендафил Кехайов и ефрейтор Николай Панчев, в границите на 15 минути изготвят проект за спасяването на бедстващите , който включва избор на маршрут за напредване и на съоръжение (медицинско, алпийско и т.н.).

Операцията по търсене и избавяне стартира в 15:50 ч., бедстващите са локализирани в 17:03 ч., а в 19:04 ч. избавителната интервенция приключва сполучливо.

Спасените хора са прегледани за измръзвания от дежурния медицински експерт в състава на полка - старшина Борислав Костадинов, след което са превозени до град Смолян.

Само преди три дни български, австрийски и хърватски алпийски войскови подразделения демонстрираха под родопския връх Голям Перелик бойните си умения пред очите на военния министър Тодор Тагарев като част от интернационалното военно алпийско обучение " Родопи-24 " от 19 до 28 март. 101-ви Алпийски полк - Смолян демонстрираха и опциите на проходимостта на техните Segway Snarler AT6L.

В началото на март от Министерството на защитата оповестиха за военнослужещи от българския контингент към Многонационалната бойна група на НАТО в България, оказали първа помощ на потърпевши при пътнотранспортно произшествие . Военните, които служат в 31-ви механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, са останали на място до идването на органите на Министерство на вътрешните работи и екипите на Спешна здравна помощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР