Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още

...
Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още
Коментари Харесай

Премиерът иска военните проекти да са ефикасни и съвместими с НАТО

Военнослужещите ни са едни от най-хубавите, би трябвало да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим, съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който през днешния ден участва на закриването на многонационалната взаимна подготовка „ PLATINUM LION 2018 " на Учебен полигон „ Ново село ". Премиерът подсети за плановете за кораби, за сухопътни машини и за замяна на бойната ни авиация, за които трябват няколко милиарда. По думите му е значимо да се вземе това, което е ефикасно, на ниска цена и съвместимо с НАТО.

Борисов поздрави за извънредно положителните резултати участниците в многонационалната взаимна подготовка. За първи път процесът по обмисляне и осъществяване на подготовката е напълно отговорност на Сухопътните войски на Република България. „ Поздравявам българското командване, за първи път възнамеряват, управляват и са се справили прелестно с това огромно занимание ", означи министър председателят Борисов по време на заключителната гала, която се организира на Учебен полигон „ Ново село ".

„ Едно прелестно оборудване за подготовка, подготовка и въздържане е взаимната ни база, която дружно с американските сътрудници имате опция да употребявате тези дни ", добави министър-председателят. „ С тези учения ние променяме мисленето, учим се да водиме война дружно, да се отбраняваме и да подсигуряваме сигурността освен на Балканите, на нашите жители, а и на Черноморския район ", сподели в умозаключение министър председателят Борисов.

„ С тази взаимна база ние даваме опция освен на Балканите, а и на Черноморския район, да води занятия, да се приготвя за въздържане, за защита, както и за разнообразни други интервенции. Начинът на мислене – да се бием между тях, се трансформира в общ метод на мислене – да знаем какъв брой всеки един от нас е квалифициран и дружно да построяваме отбранителната система на Балканите и района ", сподели още министър-председателят.

На въпрос на медиите министър председателят Борисов обърна внимание какъв брой доста средства се отпускат за развиване на българските общини. Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който персонално благодари на министър-председателя за помощта от страната към общината. Премиерът посочи, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е знак на Троян, а настрана са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. В Гоце Делчев няма нещо ненаправено, сподели Борисов и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив. Според Борисов е естествено за там, където живеят най-вече хора, да се отделят най-вече средства.

Помолен да разяснява думи на премиера на Република Македония Зоран Заев по отношение на Илинденско-Преображенското въстание, министър-председателят Борисов подсети, че с сътрудника си Заев взаимно са отбелязали 115-годишнината от въстанието в Благоевград. „ Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е споделил с предумисъл или непремислено, отново е за негова сметка. Защото когато пристигна до Европейски Съюз и ние също би трябвало да дадем нашето единодушие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани ", сподели още министър председателят Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР