Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на

...
Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на
Коментари Харесай

Военни и хеликоптер втори ден гасят пожара в Рила

Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните сили втори ден оказват помощ в битката с пожара, който гори в естествен парк " Рила " в землището над село Долно Осеново, оповестиха от МО.

 © БГНЕС
Формированието за преодоляване и/или превъзмогване на следствията от бедствия (ФОППБ) е от състава на Бригадно командване - Благоевград.

Военнослужещите са под управлението на командира на трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване подполковник Кирил Спаневиков и на командира на ФОППБ капитан Николай Щурков.

Пожарът обгръща към 350 декара борова гора в планинска, хълмиста, труднодостъпна околност с надморска височина над 1900 м. и огромна денивелация.

В региона на пожара в резултат на атмосферните условия се е спуснал гъст пушек, който лимитира видимостта. Действията на военнослужещите се правят взаимно с органите на пожарна сигурност, гражданска отбрана и горското стопанство.
  Продължава гасенето на пожара в Рила Продължава гасенето на пожара в Рила
Продължава гасенето на огромния пожар в Рила над симитлийското село Долно Осеново. Горят близо 500 декара смесени гори, а теренът е мъчно наличен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР