Военнослужещи от Специалните сили участват в многонационалното учение Balkan Shield

...
Военнослужещи от Специалните сили участват в многонационалното учение Balkan Shield
Коментари Харесай

Военнослужещи участват в многонационалното учение „Balkan Shield – 22“ в Гърция

Военнослужещи от Специалните сили вземат участие в многонационалното обучение „ Balkan Shield – 22 “.

То се организира в Република Гърция и в него са включени формирования от Специалните сили на 6 балкански страни: Албания, България, Гърция, Румъния, Република Северна Македония и Черна гора, както и наблюдаващи от Босна и Херцеговина. Целта на учението е да увеличи оперативните качества на формированията от силите за специфични интервенции на страните-участнички и да се покачат уменията за работа в многонационална среда.

Участниците в „ Balkan Shield – 22 “ демонстрираха качествата, реализирани в границите на учението, на 4 ноември на полигон „ Авлон “ в Република Гърция.
Те демонстрираха инфилтрация по въздух по способа „ бързо въже “ и по суша – с високопроходими военни машини, умения при осъществяване на директни дейности, неутрализиране на терористи, контакт с съперник, ексфилтрация по способа „ външен товар “ посредством потребление на тактическа платформа, както и здравна евакуация. Непосредствената въздушна поддръжка по време на дейностите оказваха ударни вертолети AH-64 „ Apache “.

Действията на участниците в учението бяха следени от началника на Генералния щаб на националната защита на Гърция военачалник Константинос Флорос, командирите на основните щабове на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили на Гърция, както и от командирите на Специалните сили от държавите-участнички. Нашата страна беше показана от командира на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев. В края на демонстрациите той изрече своята признателност на домакините за отличната организация и на всички участници в учението – за ползотворната взаимна работа. Генерал-майор Матеев поздрави българските воини от СКСО за сполучливото показване и осъществяване на поставените задания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР