Военнослужещи от Специалните сили на България, Гърция и Румъния демонстрираха

...
Военнослужещи от Специалните сили на България, Гърция и Румъния демонстрираха
Коментари Харесай

Tри балкански държави демонстрираха умения по време на учението „Balkan Spirit

Военнослужещи от Специалните сили на България, Гърция и Румъния демонстрираха взаимни техники, тактики и процедури по време на заключителния стадий на тристранната взаимна подготовка „ Balkan Spirit – 2022 “. Той се организира на Учебно-тренировъчен комплекс „ Црънча “ през днешния ден, 1 септември.

От 22 август до 2 септември 2022 година България бе хазаин на взаимната подготовка „ Balkan Spirit – 2022 “ на Специалните сили на част от балканските страни.
 
 пресцентър, Министерството на защитата

Усилията бяха ориентирани към повишение на оперативната съгласуемост, построяването на доверие и основаването на постоянни взаимовръзки, които да промотират мира на Балканите.

В продължение на две седмици военнослужещите отработваха парашутни скокове, пукотевица с разнообразни типове оръжия, инфилтрация и ексфилтрация с хеликоптер, пердах в затворен и пространства, навлизане в постройка и други Тези качества бяха демонстрирани през днешния ден пред командирите на Специалните сили на участващите народи и представители на Щаба на защитата.

„ Нивото на оперативна съгласуемост във връзка с техники, тактики и процедури е доста високо . Специалните сили са елитът на въоръжените сили във всяка страна. Когато Специалните сили имат такова равнище на взаимоотношение, другарство, оперативна съгласуемост, това значи, че теглят всички със себе си напред. Убеден съм, че това, което вършим, усилва нашата мощност като прилежащи страни на Балканите и като сътрудници в НАТО като цяло “, сподели генерал-майор Явор Матеев, пълководец на Съвместното командване на специфичните интервенции.
 
 пресцентър, Министерството на защитата

Командирите на гръцките и румънските Специални сили благодариха за неуморната работа и положителното взаимоотношение и изрекоха убеденост, че този вид взаимни подготовки покачват уменията в многонационална среда, което способства за мира и стабилността на Балканите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР