Военнослужещи от 68-а група Специални сили“ от състава на Съвместното

...
Военнослужещи от 68-а група Специални сили“ от състава на Съвместното
Коментари Харесай

Военнослужещи участваха в международното учение „Орион – 22“

Военнослужещи от 68-а група „ Специални сили “ от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) участваха в интернационалното обучение „ Oрион – 22 ”, което се организира от 28 март до 10 април т.г. на територията на Република Гърция.

Те дружно със своите сътрудници от формирования от специфичните сили на Гърция, Франция, Съединени американски щати, Израел и Кипър организираха в границите на учението занятия по тактико-специална, огнева, инженерна и здравна подготовка и изпълняваха задания по особено разузнаване и директни дейности. Целта учението беше да се увеличи оперативната съгласуемост сред специфичните сили на страните-участнички като част от Силите за отговор на НАТО за осъществяването на задания при рецесии от боен темперамент с главен акцент – осъществяване на взаимни специфични интервенции.

На 7 април в базата на Специалните сили на Гърция „ Неа Перамос “ беше извършен заключителният стадий на интернационалното обучение и денят за високопоставени посетители, в който участваха гръцкият заместник-министър на защитата Николаос Хардалиас, началникът на защитата на Република Гърция военачалник Константинос Флорос, посланикът на Съединени американски щати в Гърция Джефри Пайът, командирите на типовете въоръжени сили на Гърция, както и командирите на специфичните сили и военните аташета на участващите страни.

Гостите следиха взаимните дейности на сухопътните, морските и военновъздушните специфични сили при осъществяване на интервенция с обединен план по суша, въздух и вода. Показани бяха качества при осъществяване на директни дейности, неутрализиране на терористи, контакт с съперник, бординг интервенция за неутрализиране на кораб и ексфилтрация по способа „ външен товар “. Въздушната поддръжка се осигуряваше от хеликоптери KAIWA, NH-90, AH-64 и CH-47, които са част от командването на Специалните интервенции на Гърция.

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев благодари на домакините за отличната организация на учението и на участниците в „ Орион – 22 “ – за ползотворната взаимна работа. Той поздрави военнослужещите от СКСО за сполучливото им показване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР