Военнослужещи от 16-а авиационна транспортна група във Враждебна получиха задача

...
Военнослужещи от 16-а авиационна транспортна група във Враждебна получиха задача
Коментари Харесай

Военнотранспортната ни авиация с мисии в помощ на населението

Военнослужещи от 16-а авиационна транспортна група във Враждебна получиха задача да вземат участие в авиомедицинска евакуация. В 7.20 ч. сутринта екипаж от авиобазата със аероплан „ Спартан “ излетя с 3-месечно бебе на борда на самолета и медицински екип от УСБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “., Франция. 

Втори екипаж на аероплан „ Спартан “ през днешния ден ще взе участие в превозването на възпитаници и техни преподаватели от Австрия до София. Както съобщихме,. След определяне на коронавирусна зараза, 13 възпитаници и техни учители са сложени под карантина. Военнослужещите от състава на Военновъздушни сили ще извършат през днешния ден авиомедицинска евакуация на инфектираните деца и на един техен учител със аероплан „ Спартан “. Предвижда се самолетът да излети в 17.00 ч. по маршрут София - летище Клагенфурт, Република Австрия, и назад. 

В първия ден от седмицата, на 9 август, военнослужещи от 16-та транспортна авиационна група от със аероплан „ Спартан “ извършиха и друга здравна задача. Те транспортираха пациент с аневризма в мозъка и медицински екип пo мaршрут Coфия – Варна – Coфия.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР