Военноморският музей представя документалната фотоизложба Морското наследство на България“. Интересната

...
Военноморският музей представя документалната фотоизложба Морското наследство на България“. Интересната
Коментари Харесай

Нова атракция на входа на Морската градина във Варна

Военноморският музей показва документалната фотоизложба „ Морското завещание на България “. Интересната фотоизложба може да бъде прегледана от през днешния ден на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник), от варненци и посетители на Варна. Фотоизложбата е отдадена на историята на Военноморския музей от основаването му до наши дни. Тази година Музеят отбелязва двоен празник – 140 години от основаването на първата музейна колекция и 100 години от откриването на Морския музей във Варна, което е и мотивът за ретроспективната галерия, оповестяват от Военноморския музей.

Тя демонстрира емблематични и вълнуващи епизоди от откриването на експозицията в морската столица, както и моменти, които остават паметни за варненци – превръщането на торпедоносеца „ Дръзки “ в кораб-музей и слагането на яхтата „ Кор Кароли “ във външната експозиция.
Изложбата наблюдава обособените стадии от живота на Военноморския музей – съхраняването на реликви, обогатяването и осъвременяването на музейните зали, обособяването на впечатляваща външна експозиция, присъединяване в подводни изследвания и открития, организирането на научни конгреси, голям брой празнични празнувания, както и събития, отправени особено към детската аудитория.
Изложбата може да бъде прегледана до 15 октомври.
 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР