Военноморските сили са се отзовали на сигнал за мина в

...
Военноморските сили са се отзовали на сигнал за мина в
Коментари Харесай

Морска мина край Камчия се оказа туба

Военноморските сили са се отзовали на сигнал за мина в р. Камчия. Предметът обаче се оказа туба, оповестяват от Българска национална телевизия.

Сигнал за морска мина е получен през днешния ден в 12.10 часа. Съобщението е подадено в Морския избавителен координационен център, откакто на телефон 112 жител осведоми, че на 400 метра от брега северно от устието на река Камчия има обект, сходен на мина.

По предписание на командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов са вдигнати дежурния вертолет " Пантер " от морската вертолетна авиобаза " Чайка " и моторен катер " Васил Левски ". Излъчено е и навигационно уведомление до мореплавателите за заплаха в посочения регион.

В 15.11 часа екипажът на вертолета открива обекта и открива, че той е закотвена пластмасова туба (с каквото нормално се отбелязват начало и завършек на рибарска мрежа). Предупреждението е анулирано и естественото мореплаване в региона е възобновено.

От Военноморските сили обявиха, че не престават да поддържат подготвеност за проучване и противоминни дейности, с цел да обезпечат свободното мореплаване в българските морски пространства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР