Военноморските сили на САЩ официално сключиха договор с Northrop Grumman

...
Военноморските сили на САЩ официално сключиха договор с Northrop Grumman
Коментари Харесай

Northrop Grumman разработва управляем 57-милиметров интелигентен снаряд

Военноморските сили на Съединени американски щати публично подписаха контракт с Northrop Grumman за създаване на управляем корабен артилерийски снаряд. Проектиран за потребление от военноморските оръдия Mark 110, новият 57-милиметров снаряд ще бъде създаден и тестван също от Northrop Grumman. Този диаметър военноморско оръдие нормално се инсталира на крайбрежните бойни кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Интелигентната военноморска артилерия

57-милиметровият управляем снаряд с висока експлозивност ще има неповторимата дарба да поправя траекторията на полета си, до момента в който се доближава към избрана цел. Той е предопределен за противопоставяне на бързи надводни закани, безпилотни летателни апарати, които могат да се летят във тип и на рой. Управляемият 57-милиметров арсенал се състои от бордови търсещ детайл, който разпознава преносимите цели, и взривател, който може автоматизирано да избира сред режим на доближаване или точково взривяване, с цел да се бори и дейно да поразява набелязаната цел.

„ Нашите нови 57-милиметрови управляеми муниции са в действителност новаторски във връзка с способността си да разпознават, наблюдават и да се насочват към задачата “, споделя Дейв Файн, вицепрезидент на отдела за оръжейните системи в Northrop Grumman. „ Военноморските сили ще получат по-големи благоприятни условия за отбрана от движещи се закани и ново равнище на акуратност за тяхното поразяване “, добави той.

Новият управляем арсенал, изясняват от Northrop Grumman, ще бъде планиран с технология за ориентиране, сходна на “ Precision Guidance Kit “, което ще му разреши да обезпечава непрестанно ориентиране по траекторията на задачите, които могат постоянно и бързо да се отклоняват от своя курс.

Управляемите муниции не са нещо ново, като едни от най-забележителните образци за това са извънредно точните снаряди „ Екскалибур “ на армията на Съединени американски щати. Този снаряд, ръководен от Глобалната система за позициониране (GPS), е 6,1-инчов (155-милиметров) снаряд, който е прецизен до 31 благи (50 км) с позволена неточност от към 32,8 фута (10 метра). Разработен от BAE Systems, снарядът се употребява от разнообразни въоръжени сили по света, в това число в последно време и от Украйна.

Този снаряд обаче е прекомерно огромен за  приложимост от крайбрежните бойни кораби с техните 57-милиметрови оръдия. Поради тази причина Northrop Grumman би трябвало да сътвори нов образован снаряд с по-малък диаметър, който ще бъде също толкоз гибелен и прецизен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР