Военноморските сили на България и Гранична полиция ще организират съвместна

...
Военноморските сили на България и Гранична полиция ще организират съвместна
Коментари Харесай

Военно учение на Дунав: Терористи завладяват кораб

Военноморските сили на България и Гранична полиция ще провеждат взаимна подготовка по преодоляване на спешна обстановка по река Дунав край Русе, обвързвана с противозаконен трафик на оръжие и терористични дейности. Тя ще се състои на 31 май тази година, оповестиха в крайдунавския град началникът на Щаба на Военноморски сили капитан първи сан Камен Кукуров и шефът на Гранична полиция в Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Основен мотив за тренировката е, че през 2019 година се навършват 140 години от основаването на Военноморски сили, а Русе е мястото, където е сложено началото на военноморския флот.

Капитан първи сан Камен Кукуров изясни и сюжета - транспортен съд по река Дунав показва нехарактерно корабоплаване, като не дава отговор на повикванията на управляващите. Оказва се, че плавателният съд - в тази ситуация закотвен шлеп, е превзет от терористи за основаване на причина за нанасяне на вреди върху сериозна инфраструктура. Така Гранична полиция се обръща с молба за подпомагане към Военноморски сили.

Кукуров сподели, че ще бъдат показани няколко епизода - преодоляване на кораба с екипи от Гранична полиция и с група за бързо реагиране от състава на Специалните елементи на Военноморски сили, задържане на бързоходна моторна лодка с терористи, избягали от плавателния съд, и изтегляне на ранен военнослужещ с вертолет " Пантер ".

Комисар Чорбаджиев изясни, че задачата на тренировката е да покаже до каква степен представители на структури на две разнообразни министерства са способни да стиковат дейностите си, тъй че резултатът да е удобен.

В демонстрацията ще се включат катер с екипаж и мобилна група за бордови надзор на Гранична полиция-Русе, а от Военноморски сили - две гумени лодки с двойно дъно за битка с тероризма, персонален състав от Специалните елементи, вертолет " Пантер " с екипажа си, както и свързочна кула за взаимозависимост сред всички екипи.

Мястото на тренировката ще бъде във водите на Дунав - против постройката на " БУЛРИС " в Русе, където е центърът за ръководство на Речната осведомителна система. По време на демонстрацията, която ще продължи към час, ще бъде неразрешено корабоплаването в този сектор от реката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР