Военномедицинската академия оповести резултатите си от вътрешната проверка по случая

...
Военномедицинската академия оповести резултатите си от вътрешната проверка по случая
Коментари Харесай

ВМА с резултати за починалата от сепсис жена: Болницата не намира грешка в поведението на лекарите, нито забавяне

Военномедицинската академия оповести резултатите си от вътрешната инспекция по случая с умрялата от сепсис Петя Илиева, за която синът й твърдеше, че лекарите не са съумели да разпознаят шоковото й положение. Болницата не намира неточност в държанието на лекарите, нито закъснение.
Тя е призната от дежурния невролог, който не открива неврологичен проблем, само че поради общото й неприятно положение назначава спомагателни кръвни проучвания. Жената е призната в интензивното поделение 2 часа, откакто е открито, че има полиорганна дисфункция.

От „Пирогов“ към момента ревизират за какво Петя Илиева е била препратена към ВМА. Пред Българска национална телевизия шефът на Пирогов проф. Асен Балтов препотвърди решението да накаже екипа в незабавното поделение, който не е приел Спас Добрев, мъжът който умря по-късно в Александровската болница.

Истината е, че е доведен пациент от екип на незабавна здравна помощ, който се нуждае от реанимационни ограничения, тъй като той е бил с дихателна и сърдечна непълнота, постанова неговото приети в болница или най-малко стабилизиране, с цел да може да се предприеме по-нататъшно деяние. Този пациент не е бил въобще в положително общо положение това, което се твърдеше в отвореното писмо на министъра, се оказа, че е безусловно правилно. И това наложи да се стигне до това решение, заяви изп. дир на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов проф. Асен Балтов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР