Румъния ще въведе европейските правила за минимално заплащане на труда

...
Румъния ще въведе европейските правила за минимално заплащане на труда
Коментари Харесай

Румъния въвежда европейските правила за минимално заплащане на труда от 15 ноември

Румъния ще вкара европейските правила за минимално възнаграждение на труда от 15 ноември. Това заяви министър председателят Марчел Чолаку, представен от Диджи24, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Нека не откриваме още веднъж топлата вода и да отидем към визията на Европа, на Европейския съюз, че за една и съща работа би трябвало да има равно възнаграждение ”, разяснява Чолаку. 

Миналата седмица, на съвещание на Националния тристранен съвет за обществен разговор, стана ясно, че минималната брутна работна заплата в Румъния ще нарасне от 1 юли на 3700 леи (1454 лева.). В момента тя е 3300 леи (1297 лева.). Повишението е 12,12 % или 242 леи (95 лева.). 1,5 милиона румънци сега получават минималната брутна заплата в страната. 

С нарастването цените ще скочат, предвиждат локални анализатори, а локални медии оповестяват, че от 1 юли бензинът ще нарастне с 43 стотинки за литър. Така водачите ще би трябвало да заплащат над 7,6 леи за литър бензин, а дизелът най-вероятно ще доближи 8 леи за литър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР