Военномедицинска академия (ВМА) ще открие на 26 ноември, петък, новоизграден

...
Военномедицинска академия (ВМА) ще открие на 26 ноември, петък, новоизграден
Коментари Харесай

ВМА с нов диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести

Военномедицинска академия (ВМА) ще открие на 26 ноември, петък, новоизграден диагностичен блок към двете клиники по инфекциозни заболявания на лечебното заведение.

" С реализирането на този огромен план ние слагаме една нова философия в България във връзка с инфекциозните заболявания. И изключително в духа на пандемията от Covid-19 сме длъжни да мислим с няколко крачки напред$, разяснява началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Към постройката, в която са ситуирани инфекциозните клиники на ВМА, бе построен диагностичен блок с обособен скенер, рентгенов и ехографски апарати, диагностични и вирусологични кабинети.

" На процедура ние разполагаме с обособена, самофункционираща инфекциозна болница, която се намира в двора на ВМА и е безусловно самостоятелна от централната болница. Това е извънредно значимо, тъй като инфекциозноболните пациенти ще могат да получат здравно обслужване в цялостен размер, без да се нарушава работата с пациентите, страдащи от други болести ", разясни Мутафчийски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР