Военномедицинска академия (ВМА) ще изпрати нов четиричленен екип в Мали,

...
Военномедицинска академия (ВМА) ще изпрати нов четиричленен екип в Мали,
Коментари Харесай

Изпращаме нов екип военни лекари в Мали

Военномедицинска академия (ВМА) ще изпрати нов четиричленен екип в Мали, където ще взе участие в Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност. Поредният екип ще се грижи за здравето на персоналния състав на щаба на задачата в столицата Бамако, оповестява Министерството на защитата. Продължителността на задачата е 4 месеца, а промяната на екипите става на ротационен принцип. Нашите експерти вземат участие в нея за 19-и път от 2013 година насам.

„ Пазете се. Пожелавам ви сполучлива задача и да се върнете живи и здрави ”, им пожела началникът на ВМА бригаден военачалник проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. Той им даде насоки и препоръки за престоя им зад граница, като се базира на персоналния си опит от няколко задачи.

Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време – при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР