Военномедицинска академия спря да приема болни, които трябва да бъдат

...
Военномедицинска академия спря да приема болни, които трябва да бъдат
Коментари Харесай

ВМА спря да приема пациенти за карантина

Военномедицинска академия спря да приема заболели, които би трябвало да бъдат тествани за ковид, тъй като е с претъпкан потенциал, сподели на постоянния брифинг шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.
Пациентите със признаци и пристигнали от рискови дестинации, които би трябвало да бъдат тествани и следени, се пренасочват към други лечебни заведения в столицата.
За денонощието са признати 6 индивида, които през днешния ден ще бъдат тествани в границите на работния ден.
Дадени са рекомендации към министъра на младежта и спорта Красен Кралев за възможните събития в страната, защото се следва образеца на другите страни. Ще останат единствено събитията в първа и втора лига, сподели още ген. Мутафчийски. На всички спортисти, идващи от чужбина, би трябвало да се обезпечи 14-дневна карантина в България. Ген. Мутафчийски напомни, че университетите сами ще решат дали да подхващат ограничения.
98 000 са към този момент инфектираните от ковид в целия свят. Смъртните случаи са над 3 300.
Проф. Мутафчийски разгласи, че наблюдават обстановката с развиването на ковид в другите страни, като уточни, че в Гърция случаите към този момент са 31, в Хърватия 10, в Северна Македония 1, в Германия и Франция, към този момент случаите са към 500, а в Италия над 3000.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР