Военно-транспортният вертолет Ми-17, който тази вечер се разби на летище

...
Военно-транспортният вертолет Ми-17, който тази вечер се разби на летище
Коментари Харесай

Историята на борд 417, който стана ковчег за двама млади пилоти край Пловдив! През миналата година вертолетът Ми-17 е...

Военно-транспортният вертолет Ми-17, който довечера се разруши на летище " Пловдив ", води парада на " Гергьовден " и е благосъстоятелност на авиобаза " Крумово ".

Той е единственият ни настоящ военнотранспортен хеликоптер, приспособен за гасене на огромни горски пожари. Участва в не една сходна интервенция.

Както БЛИЦ заяви, двама са починали при случая с хеликоптер край летище Пловдив, а един е потърпевш тежко, само че без заплаха за живота. Той е откаран в Университетската болница Свети Георги с кола за спешна помощ. Той е в тежко положение, контактен е, няма заплаха за живота му.

Летателната машина е паднала от височина към 20 метра.

На борда са се намирали трима летци (двама водачи и борден инженер)

Катастрофиралият вертолет е с борден номер 417. През предходната година той мина през капитално-възстановителен ремонт в ТЕРЕМ " Летец ", София. В момента Военновъздушни сили на България не разполагат с различен изправен вертолет от този вид.

" Всичко е станало доста бързо и водачите не са имали опция да подадат сигнал. Най-вероятно става въпрос на повреда в машината, а не за неточност на водачите ", съобщи военният министър Красимир Каракачанов.

Последната злополука с летателен уред от състава на Военновъздушни сили бе от 24 юли 2003 година, когато при пожарогасене край Разлог се разруши вертолет Ми-17 от състава на Военновъздушни сили. Тогава починаха четирима души.

Преди съвсем тъкмо една година, на 9 юни 2017 година, в Черно море се разруши вертолет AS 565MB Panther от състава на Военноморски сили. При случая почина командирът на екипажа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР