Военно-политическият наблюдател Александър Коваленко заяви, че информацията за това, че

...
Военно-политическият наблюдател Александър Коваленко заяви, че информацията за това, че
Коментари Харесай

Горна Волта с ракети: Флагманът на руския флот "Петър Велики" отива за скраб

Военно-политическият наблюдаващ Александър Коваленко съобщи, че информацията за това, че тежкият атомен ракетен крайцер прокт 1144 " Орлан " и краткотраен флагман на съветския флот " Петър Велики " ще бъде изпратен за скраб, се удостоверява. 
 
" Според информацията с която разполагам, ТАРК (тежък атомен ракетен крайцер) " Петър Велики " ще бъде изваден от състава на съветския флот сега, в който приключи ремонта на сходния ТАРК " Адмирал Нахимов ". В тази история с отхвърли от атомните крайцери има няколко нюанса, които единствено акцентират рецесията в съветското корабостроене ", написа Коваленко. 
 

 
И прибавя: " Той бе изпратен на ремонт (ТАРК " Адмирал Нахимов, бел. ред. ) през 1997 и до момента е там. ТАРК " Петър Велики е последният транспортен съд от тъй наречените " план 1144 ", който се намира към момента в съветския флот ". Докато беше в строя, още през 2019 година трябваше да отиде на ремонт, само че мястото там бе заето от неговия " сътрудник " ТАРК " Адмирал Нахимов ". 
 
Според военния специалист, съгласно проектите на руснаците, те са възнамерявали незабавно след приключването на ремонта на " Адмирал Нахимов " да стартира ремонта на " Петър Велики ". Но съветските проекти в никакъв случай не се извършват, прибавя той. И причина за това е неспособността на Русия да извърши подобен комплициран ремонт, прибавя УНИАН. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР