Военно-окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми 40-годишен военнослужещ -

...
Военно-окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми 40-годишен военнослужещ -
Коментари Харесай

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем военнослужещ за подпомагане на сирийски мигранти

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив притегли като обвинени 40-годишен военнослужещ - ефрейтор в отделение в област Пловдив, мъж на 25 години и 39-годишна жена за подкрепяне на незаконни мигранти от Сирия. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата в Пловдив. Те са задържани към 17:00 часа на 10 март в региона на град Хасково.

Полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил, марка БМВ, ръководен от военнослужещия. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него лек автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, ръководен от арестуваната по-късно жена, която била в напреднала бременност. В колата, която тя карала, се намирали четирима чужденци – жители на Сирия. Неин сателит бил мъжът на 25 години. Установено е, че същия ден той превозвал други четирима чужденци – жители на Сирия, с лек автомобил, марка  „ Ауди “, само че колата му се развалила и той ги оставил в региона на парк „ Кенана “ край Хасково. По тази причина мъжът се преместил в лекия автомобил „ Фолксваген Голф “.

Мигрантите са били качени в колите от региона на град Любимец и са пътували към София. Те са минали незаконно през „ зелена “ граница с Турция.

Военнослужещият и другият мъж са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. По искане на Военно-окръжната  прокуратура Пловдив през вчерашния ден съдът е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

При предявяването на обвиняването по отношение на дамата е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв. предвид на здравословното й положение.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР