Военно-окръжна прокуратура внесе обвинителен акт във Военен съд-Пловдив срещу военослужещ

...
Военно-окръжна прокуратура внесе обвинителен акт във Военен съд-Пловдив срещу военослужещ
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 21.12.2022 г.

Военно-окръжна прокуратура внесе обвинителен акт във Военен съд-Пловдив против военослужещ за осъществено от него ликвидиране.

====================

Пловдивският апелативен съд удостовери решението на Окръжен съд – Хасково, с което позволява екстрадицията в Съединени американски щати на търсения за измами там 59-годишен Метин Корос, който е с турско и немско поданство. Корос е разгласен за интернационално търсене. Арестуван е на 27 септември при влизане в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. В Ню Джърси, посредством подправени имейли, мъжът съумял да заблуди чиновници на петролна компания, с която американското Министерство на защитата има контракт, и по този начин присвоил за себе и съучастниците си 23 милиона $. За закононарушението го грозят до 30 година затвор.

===========================

Община Хасково е измежду отличените с европейските награди „ PLATFORMAwards 2022 ” в състезанието на Съвета на европейските общини и региони. Хасково получава влиятелната трета премия за съдействието си с Община Дуала, Камерун по плана „ Дуала 1-ви регион: Наследство на Юнеско за резистентен град “, финансиран от ЕК. Церемонията по връчване на оценките бе във френския град Гренобъл, където заместник-кметът Танер Емин получи наградата. Съветът на европейските общини и региони има за цел да насърчи съдействието сред градове от Европейския съюз и сътрудници от Африка, Азия или Южна Америка. На събитието са дискутирани опциите за енергиен преход в подтекста на разрастващите се рецесии в Европа и опазване на обществената правдивост.

=============================

Отвориха пътя Смолян - Мугла. Движението е възобновено за прекосяване на моторни транспортни средства, удостовери пред Дарик зам. - кметът на общината инж. Мариана Цекова. Свлачищата, поради които бе спряно придвижването, са разчистени, а поради разваления мост има изработен брод, през който към този момент минават колите, посочи инж. Цекова. " Работи се по премахване на повредите по моста и в къси периоди ще може да се минава и през него ", добави още зам. - кметът на Смолян. Заради затворения пътен сектор, достъпът до село Мугла се осъществяваше през Тешел.

============================

Система за видеонаблюдение е инсталирана в парковете в Асеновград. Поставени са 24 камери от най-голям клас. Техническите параметри обезпечават непрекъснати видеозаписи, а разположението на камерите е във всички зони и открити площи. При зародил случай, записите могат да бъдат върнати до три седмици обратно.

==============================

Нов план, извоюван от Фонда за предварителна защита на престъпността ИГА, ще предлага профилирани действия за деца от малцинствата в спор със закона. Проектът ще се ползва в три града - Пловдив, Пазарджик и Лом, като и на трите места сътрудници ще са локални ромски фондации. Дейностите ще се осъществят с поддръжката на норвежката организация Save the Child. Ще бъдат основани три центъра за консултиране и правна помощ за деца. Проектът ще продължи до 30 април 2024 година Осигуреното финансиране е близо 130 хиляди евро.

===============================

Дядо Коледа ще дойде с дарове на летище Пловдив. В 14:00 часа той ще слезе от аероплан с чувал изненади и ще бъде посрещнат от деца на чиновници на аеропорта. Дядо Коледа ще пристигна със самолет L-39, който ще пилотира летец от Авиобаза Граф Игнатиево.

===========================

До близо минус 10 градуса паднаха температурите тази заран в Смолянско, като в целия район има слана. Най-ниска температура е измерена в Чепеларе - минус 9.6 градуса. В Смолян живакът е паднал до минус 7.4 градуса, в Девин е измерена температура от минус 5.6 градуса, в Златоград минус 4.5 и на Рожен минус 4 градуса. Въпреки мразовитото утро и настъпването на астрономическата зима след няколко часа, на Рожен е записано стопляне с близо 11 градуса по отношение на през вчерашния ден сутринта. Тогава там е записана температура от минус 11.2 градуса, а тази заран към 7 часа температурата е била нула градуса. Заради негативните температури в района има поледици по усойните места от републиканската пътна мрежа. Пътните настилки са обработени и проходими при зимни условия, твърдят от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Адриан Кулев и Тина Соколова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР