Военно-морският флот на Турция пък бил в повишена бойна готовност

...
Военно-морският флот на Турция пък бил в повишена бойна готовност
Коментари Харесай

Руски генерал: Путин се сблъска с военните и спецслужбите за война в Черно море

Военно-морският флот на Турция пък бил в нараснала бойна подготвеност заради същите аргументи. Това разкрива върховен съветски боен, който от дни се намира в страна член на НАТО, където е изискал политическо леговище. Мотивът да се озова там е, че не желае да взе участие повече във военните дейности, разпоредени от Путин.

Икономически Русия също не била в положение да издържи сходна ескалация на военните дейности. Досега войната в Украйна поглъщала към 1 милиард $ дневно. Черноморска интервенция от мащаба, който Путин описал, щяла да коства сред 3 до 5 милиарда дневно – безусловно непостижимо за Русия.

Спорът прераснал в опасност от страна на президента, че ще прибегне до арести, в случай че би трябвало, само че ще реализира своя стратегически проект, - ракрива още съветският военачалник, чието име не се загатва поради неговата сигурност и тази на фамилията му. Според високопоставения офицер разнобоят сред политическото и военното управление в Москва се изостря с часове. Особено откакто Путин нарекъл генералитета „ цялостни некадърници и предатели “ откакто основният щаб на съветската войска в Украйна бе обстрелван, а шефът на Генщаба ген. Герасимов бе ранен.

Путин бил в спор и с тайните служби, защото непрекъснато подлагал на подозрение техните отчети за настоящата конюнктура в Украйна и за желанията на Съединени американски щати и НАТО.

До 9 май ще се случат съществени промени в Москва, счита генералът-беглец. Или Путин ще се разправи с някои от военните и шефове на спецслужби, или те ще лимитират опциите той да се разпорежда своеволно с армията и външната политика. Пример за голям неуспех в това отношение те изтъкнали нападките на външния министър Сергей Лавров против евреите и заявката му, че Хитлер бил евреин и самите евреи били най-големите антисемити. Наложило се Путин персонално да се извинява на израелския министър председател за изтърсените обиди.

Военните и разузнавачите предизвестили Путин, че интервенция в Черно море ще докара до злополука за черноморския флот на Русия, пред която унищожаването на крайцера „ Москва “ ще бъде като детска игра. Това щяло да е тежък удар против цялата войска и Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР