Военно-морските сили на Румъния ще бъдат снабдени с нови подводници,

...
Военно-морските сили на Румъния ще бъдат снабдени с нови подводници,
Коментари Харесай

ВМС на Румъния ще имат три нови подводници


Военно-морските сили на Румъния ще бъдат снабдени с нови подводници, заяви министърът на националната защита Михай Фифор, който посети фрегатата „ Крал Фердинанд ” в пристанище Констанца, съобщи Радио Румъния.

„ Искаме да представим на Върховния съвет по защита и Народното събрание нова огромна стратегия за окомплектоване с три подводници в средносрочен и дълготраен проект ”, сподели министърът. „ Зная, че този план може да наподобява прекомерно упорит, само че той е изпълним и можем да го осъществяваме в румънската корабостроителница. Сега сме на стадий установяване на техническите параметри на този вид подводница ”.

Според министър Фифор осъществяването на тази стратегия може да стартира през 2020. В момента Румъния разполага с една подводница, издигната в някогашния Съюз на съветските социалистически републики, която не е излизала в морето от 1996.

Фифор заяви още, че в сряда ще показа на държавното управление план за решение за програмата за доставяне на Военноморски сили с 4 многофункционални корвети, тъй че договорът да бъде подписан до края на годината. Той подсети, че „ едно от изискванията за даване на този контракт е корветите да се строят в румънска корабостроителница ”.

Тази година е запланувано модернизирането на румънските фрегати „ Крал Фердинанд ” и „ Кралица Мария ” и начало на осъществяване на стратегия за доставяне на Военноморски сили с брегови батареи с противокорабни ракети.

Министърът уточни, че по този метод 2018 ще стане година на стартирането на огромни стратегии за техническо съоръжение на МВС.

„ Желаем румънската войска да играе значима роля в района ”, сподели военният министър.

То заяви също, че ще бъде разширена базата на Военновъздушни сили „ Михаил Когелничану ” в окръг Констанца. „ Поискахме непрекъснато наличие на американски военни в тази база по полски пример ”, посочи министър Фифор. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР