Военно-апелативната прокуратура ще проверява отказа на военно-окръжната прокуратура да образува

...
Военно-апелативната прокуратура ще проверява отказа на военно-окръжната прокуратура да образува
Коментари Харесай

Военната прокуратура ще проверява отказа да се разследва одита на ВМА

Военно-апелативната прокуратура ще ревизира отхвърли на военно-окръжната прокуратура да образува досъдебно произвеждане по одита във ВМА. Здравният министър Николай Петров подаде през вчерашния ден оставка след изнесените данни за нарушавания при две публични поръчки за над 1 милион лв. на компании на мъжа, с който съжителства щерка му.


Според прокуратурата в отчета е посочено, че има нарушавания на Закона за публичните поръчки, само че липсват констатации, че поръчките са печелени от компании, ръководени от свързани лица. Затова наблюдаващият боен прокурор Адалберт Кръстев е отказал да образува наказателно произвеждане поради липса на данни за закононарушение.

Ден по-късно постановлението е изпратено на министъра на защитата и на началника на ВМА и не е обжалвано. Военно-апелативната прокуратура ще ревизира преписката поради мненията в медиите, излиза наяве от известието на прокуратурата.

 Здравният министър подаде оставка поради разкрития за публични поръчки във ВМА Здравният министър подаде оставка поради разкрития за публични поръчки във ВМА
Премиерът Бойко Борисов одобри оставката на здравния министър Николай Петров. Министърът я подаде поради разкрития за публични поръчки във ВМА спечеле...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР