Военният церемониал е много строг и не сме посрещали с

...
Военният церемониал е много строг и не сме посрещали с
Коментари Харесай

Заков иска законови промени за въоръжаване на други страни, с РСМ нямаме проблеми в НАТО

" Военният парад е доста непоколебим и не сме посрещали с " Йовано, Йованке " министъра на вътрешните работи на Северна Македония Славянка Петровска. Духов оркестър извърши химна на двете страни. НАТО е основана да взема решение, а не да основава проблеми. Нямаме проблеми в това отношение със Скопие ". Това съобщи военният министър Драгомир Заков пред БТВ.

" В нашата военна академия се образоват македонци. Истината е, че ме поканиха за министър, когато към този момент имаше война. Никой не можеше да планува какъв брой ще продължи тя, аз допусках, че няма да завърши бързо, защото Украйна е добре въоръжена ", сподели още Заков. Той е безапелационен, че заводите ни могат да ремонтират украинска техника, като това не е наложително да е изцяло безплатно. По думите му, би трябвало да приключат договарянията сред компаниите.

" Украинската страна не е имала нереалистични упования към всички страни, освен към България. Володимир Зеленски беше доста явен по време на визитата ни в Украйна и изрече признателност към страната ни. Ние нямаме законова опция да предоставим оръжие на украинците и въпросът за какво това не е залегнало в закона. Не приказвам единствено за Украйна, а и за съдружници. Имаше решение на Народното събрание. МО ще предложи промени, с цел да може това да се случва. Рисковете са свързани с хакерските атаки, които разделят обществото, както и с излизане на войната отвън Украйна, което няма да позволим. Турция има нужда от повече време за разговор за влизането на Финландия и Швеция в алианса. Аз съм оптимист, че ще се стигне до най-правилното решение. Първите самолети от Съединени американски щати би трябвало да дойдат през първото тримесечие на 2025 година Очевидно страната ни би трябвало да има ескадрила и сме разговаряли със Съединени американски щати по този въпрос. Очакваме каква ще бъде офертата. Мисля, че тя ще е съпоставима с първата. В първия контракт са позволени някои взаимни отстъпки при въоръжението, с цел да се вместим в цената, само че при втората поръчка мисля, че това ще бъде обезщетено. Към момента имаме един водач, който е приключил избран стадий на образованието си, само че други са в развой на образование ", добави Драгомир Заков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР