Военният ни министър Тодор Тагарев коментира смъртта на създателя на

...
Военният ни министър Тодор Тагарев коментира смъртта на създателя на
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Няма опасност от руска агресия в Черно море

Военният ни министър Тодор Тагарев разяснява гибелта на основателя на частната войска „ Вагенер “ Евгений Пригожин . В ефира на „ bTV “ той изясни, че това, което се знае е методът, по който работи Комитет за Държавна сигурност (на СССР) – доста съперници на Кремъл падат от високи етажи, пият несъответствуващ чай, убити са от бандити, а казусът със самолетната злополука не е неповторим.

„ Вероятно е имало подложен гърмеж на борда на самолета на Евгений Пригожин “ , допуска министърът.

Групировката „ Вагнер “ е отслабена , счита министър Тагарев, уточнявайки, че една част се е преместила в постоянната войска, а други работят в Африка и в Беларус. По думите му Пригожин не е нито демократ и няма други визии – той е почитател на съветската имперска политика .

Военният ни министър посочи, че България постоянно получавала претенции какво е потребно на украинските сили. В момента фокусът е върху системите за Противовъздушна защита.

„ Лично видях разрушенията към Одеса, пристанищата на река Дунав. Кремъл унищожава гражданска инфраструктура. Украйна се пробва да даде по-добра картина за действителните проблеми, които основава войната и да покаже какво значат съветските дейности “ , добави той.

Украински специалисти са се срещнали със положението на бронетранспортьорите и са показали интерес , посочи министър Тагарев и добави, че към момента новият транш военна помощ не е изпратен в цялостния си размер.

„ Българската отбранителна промишленост създава голямо количество муниции, които са нужни на Украйна. Допускаме директна продажба. Изнасяме главно муниции. Нашата промишленост е специализирала в производството на муниции и дребни леки въоръжения “, съобщи Тагарев.

Няма заплаха от съветска експанзия в Черно море, счита министърът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР