Военният наблюдател на KP.RU Виктор Баранец анализира версиите за извънредното

...
Военният наблюдател на KP.RU Виктор Баранец анализира версиите за извънредното
Коментари Харесай

Защо украинската ПВО удари своя безпилотен самолет Bayraktar: Жестоката провокация на Киев не е тръгнала по плана

Военният наблюдаващ на KP.RU Виктор Баранец проучва версиите за изключителното състояние с Bayraktar в Киев

Мистериозна сензация се случи в небето над Киев: там измежду бял ден беше свален дрон Bayraktar.

Украинските военни незабавно признаха, че това е техен дрон. Ала за какво беше свален? Те изясняват: по някакви аргументи връзката с този БПЛА (безпилотен летателен уред - КП) беше изгубена, той стана неуправляем и можеше да се срине неконтролирано върху града.

Тази версия наподобява евентуална. По принцип всичко може да се случи с толкоз комплицирани летателни апарати. Но приемането на тази версия от своя страна поражда доста подозрения и рационални въпроси, на които към момента няма отговор.

Възможно ли е това да е бил съветски дрон, който е бил изстрелян по офиса на Зеленски като възмездие за офанзивата против Кремъл?

Но съветската войска няма байрактари. Те към този момент са на въоръжение единствено в украинските Въоръжени сили. Освен това, необятно знае се, че и президентът на Украйна в този момент не е в столицата и атакуването на бункера му даже с всичките 4 ракети, носени от Bayraktar (а това дружно е 40 кг TNT) въпреки всичко е безсмислено. До неговата подземна резиденция, скрита на дълбочина 90 метра (обект ChZ-417 на ул. Банковая, № 11), с такова количество експлозиви не може да се нанесе никакво проваляне. Следователно тази алтернатива по принцип е безсмислена.

А в този момент дано още веднъж да обърнем внимание на признанието на украинските военни: съгласно тях БЛА е бил свален заради загуба на връзка с него. С други думи, той е излязъл отвън надзор. А оптималното разстояние, на което този БЛА остава управляем, е 150 км.

Следователно той не може да е бил изстрелян от съветска територия или от позициите на съветските войски. В момента те са дислоциранизначително по - надалеч от столицата на Украйна. И даже най-мощните наши системи за радиоелектронна битка (РЕБ) от такова огромно разстояние не могат да доближават до небето над Киев. Това не ви е линията на прикосновение някъде в Донбас или в Запорожие.

Продължаваме. Може би тогава някой от украинските оператори на " Байрактар " е натиснал неверен бутон и БЛА е изхвърчал самичък?

Но експертите, които са добре осведомени със системата за подготовка на дрон за изстрелване, единомислещо настояват, че това е изключено. Има тройна система за блокиране от инцидентно или неправилно изстрелване на БЛА.

Ала в случай че изстрелването е умишлено, с избрана целеустременост, тогава поражда въпросът: каква е била задачата, в случай че (повтарям) нашите войски ги няма наоколо в радиус освен 150, само че даже на 250 км?

Всичко това не ни пречи да изградим лична версия на събитията, доста по-различна от формалната украинска.

Комуникацията не е била изгубена и " Байрактар " е трябвало да удари някакъв обект с голям брой жертви (включително деца), с цел да се упрекна по-късно Русия в ужасното закононарушение. Тоест тогава поражда опцията да се оформи тази терористична офанзива като отмъщението на Москва за офанзивата против Кремъл.

Но по някаква причина (може би заради секретност или непоследователност) силите за противовъздушна защита, прикриващи Киев, не са знаели за тази „ интервенция “ и са свалили видяния в небето атакуващ дрон?

А " професионализмът " на пазителите на украинското небе е добре прочут - техните ракети, удрящи жилищни здания или падащи над Полша, Беларус и Молдова, са задоволително положително доказателство за това. Въпреки че не може да се изключи и друго: след офанзивата на Кремъл с дрон киевската система за Противовъздушна отбрана е в положение на паническа неуравновесеност - нейните командири и екипажи чакат " отговор от Москва ", заради което всяка минута „ виждат “ страховит удар от небето, заради което удрят личния си дрон, летящ към мястото на провокативната офанзива.

Не е изключено задачата даже да е била цялостна детска градина с деца? Дали не по тази причина е била авансово готова огромна група украински и задгранични публицисти, в очакване на команда за потегляне към мястото на " зверствата на московците "? Но, популярност Богу, не се получи. Всичко не мина по проект.

Ето за какво въоръжените сили на Украйна ненадейно бързо разпознаха, че това е техен БЛА и незабавно изготвиха версията за „ загуба на връзка “.Просто с цел да се отклони публичното мнение от истината.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР