Военният министър Тодор Тагарев в последните дни от пребиваването си

...
Военният министър Тодор Тагарев в последните дни от пребиваването си
Коментари Харесай

На изпроводяк Тагарев награди носталгици и русофилски организации за принос към НАТО

Военният министър Тодор Тагарев в последните дни от пребиваването си в Министерство на защитата закрачи бодро по стъпките на предшественика си Красимир Каракачанов. Той раздаде награди и оценки на противоречиви ръководителите на сдружения на военнослужещи, военно-патриотични съюзи и неправителствени организации, с активност в областта на сигурността и защитата, които напълно не крият русофилските си и носталгични усеща към Варшавския контракт и соца. По парадоксалното в тази ситуация е, че въпросните обединения и техните водачи са отличени от Тагарев в чест на 20-годишнината от приемането на страната в НАТО.

Сред „ отличниците “ са о.з; военачалник Златан Стойков, ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР) и о.з. генерал-лейтенант Кирил Цветков, ръководител на Асоциацията на Сухопътните войски в България. И двете организации и членовете им се славят във военните среди като казионни и прокомунистически, а възгледите им мъчно могат да бъдат свързани с полезностите на НАТО и атлантизма.

СОСЗР е известна като прокомунистическа, а на летните митинги против държавното управление на Борисов преди няколко години членове на съюза участваха с военните си униформи. Златан Стойков е и което твърдо упорства за излизането на България от Европейски Съюз и НАТО и обслужва ползите на Кремъл и Путин у нас. СОСЗР е и групов член на интернационална московска организация на запсните офицери. През последните години организацията на Стойков вместо да работи за атлантическото образование на служещите в армията, организираше срещи за обмяна на антиимпериалистически опит със сродна

Подобна е обстановката и с организацията на о.з. военачалник Кирил Цветков. Той също се слави като носталгик, който единствено подлага на критика, че поради НАТО сме си унищожили армията, разясняват в редиците на хората под пагон. Като негови членове се славят полк. Яне Янев и, задържани и упрекнати за шпионаж в интерес на Русия. Цанков даже се „ популяризира “ с хибридна провокация, че НАТО готви въоръжен спор с Русия. Той е и до ден сегашен в

Още по-смущаващо е, че нито една от двете наградени от Тагарев организации до в този момент не е изразила ясна позиция по анексията на Крим и мръсната война на Русия против Украйна и демократичния свят. Нито са коментирали обстоятелството, че Руската федерация намерено е оповестила България за собствен зложелател, а нейни водачи непрестанно насочат военни закани към страната ни.

От МО не дават пояснение на какъв принцип са подбирани наградените организации, измежду които има почтени и заслужили, както и по какъв начин се съчетават организации на военни от запаса, с чисто цивилен сдружения. Остава открит и въпросът - за какво МО и Тагарев са пропуснали изявени и потвърдени през годините атлантически цивилен организации.

Видно е, че с изключение на със свадите, че бави и саботира на моменти даването на действителна военна помощ за Украйна, Тодор Тагарев ще бъде запомнен и с оценките, които раздаде на поклонници на Кремъл и политиките на Путин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР