Военният министър Тодор Тагарев няма желание да коментира отправените заплахи

...
Военният министър Тодор Тагарев няма желание да коментира отправените заплахи
Коментари Харесай

Тодор Тагарев не обръща много внимание на заплахите

Военният министър Тодор Тагарев няма предпочитание да разяснява отправените закани за живота му поради военната помощ за Украйна. Нямам коментар по въпроса. Нека си проверяват, който си проверява, да си върви процедурата.

Тагарев не знае какво е изчетено на брифинга на " Възраждане " , само че това, което е видял като декларация за отправените му закани, няма нищо общо със случая. Не седнал съм да виждам телевизия по през целия ден, имам и други задания, сподели военният министър, който отхвърли да дава отговор на повече въпроси по по този начин заложената тематика.

Относно третата военна помощ за Украйна с БТР-ите, Тагарев съобщи, че Министерство на защитата може да бъде ангажирано по някакъв метод, само че главното е в Министерство на вътрешните работи, защото БТР-ите са тяхна благосъстоятелност. Той не е осведомен дали има някакво въоръжение в БТР-ите, само че допуска, че би трябвало да бъдат снабдени, само че дали е инсталирано или не - не знае.

Запитан какво обезщетение България ще получи за оказаната помощ на Украйна, Тагарев изясни, че компенсацията е частична и все още събраните средства във Фонда на европейския механизъм за мир за изразходвани. Затова и чака България да получи компенсацията за военната си помощ към Украйна идната година.

Тодор Тагарев чака депутатите да обсъдят въпроса по какъв начин да изпращат военната помощ на Украйна - посредством позволение на Народното събрание или не.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР