Военният министър смята, че обществените поръчки са ахилесовата пета на

...
Военният министър смята, че обществените поръчки са ахилесовата пета на
Коментари Харесай

Министърът на отбраната откри проблеми с обществените поръчки

Военният министър счита, че публичните поръчки са ахилесовата пета на Министерството на защитата. Той даде за образец непосредствено то възлагане на дейностите по създаване на инфраструктура за новия военен аероплан F-16 block 70. По думите му осъществяването ще закъснее с 6 до 8 месеца.

Според служебния министър на защитата всички поръчки, които са свързани с построяването на нова инфраструктура за приемането на въоръжение на новия аероплан F-16 block 70 са били разплатени предплатено. Министърът означи, че през 2020 година предплатеното разплащане се е наложило, с цел да могат да бъдат усвоени парите преди края на бюджетната година и по този начин финансирането да бъде избавено, само че в това време изрази удивление за какво предплатени заплащания са осъществени и през февруари месец тази година.

Министърът означи още, че е имал планове новата писта на " Граф Игнатиево " да бъде построена с финансиране на НАТО, само че че НАТО няма да отпусне такива пари, тъй че в този момент би трябвало да се търсят такива пари за построяването на пистата, само че в действителност това е единственият контракт, който към момента не е подписан. Министърът сподели, че ще се забави от 6 до 8 месеца построяването на тази инфраструктура. Освен това военното дружество " Терем " е в извънредно неприятно положение.

" В резултат на констатациите, които бяха направени за Търговско сдружение " Терем ", са подхванати дейности за промяна на членовете на управителния съвет. Също по този начин вследствие на инспекция, която беше осъществена в изпълнителна организация " Военни клубове и военнопочивно дело " съм освободил нейния шеф. той обаче не може да бъде открит, с цел да му бъде връчена заповедта. Търсим го към този момент трета или четвърта седмица, ще стане месец. Предприел съм също по този начин дисциплинарни дейности във връзка с чиновници в Групово дело " Инфраструктура на защитата ", сподели министърът на защитата Георги Панайотов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР