Военният министър от служебното правителство Димитър Стоянов даде първото си

...
Военният министър от служебното правителство Димитър Стоянов даде първото си
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Военната ни техника е морално остаряла, на повече от 40 години

Военният министър от служебното държавно управление Димитър Стоянов даде първото си телевизионно изявление след назначението си.

" Това, което предложихме с моя екип, е рационализация на българската войска, оживление на всички вероятни планове в частта без парламент, обезпечаване на 2 % от Брутният вътрешен продукт като разноски за защита. Това демонстрира ясно нашата визия каква е - рационализация и основаване в действителност на мощна войска ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Офертата за F 16 е сериозен документ и би трябвало детайлно да бъде прегледан и оценен. Българска социалистическа партия какзват, че в тази обществена рецесия не би трябвало да се харчат пари за F-16. Довчера сякаш не споделяха, че има рецесия, а в този момент има обществена рецесия, съгласно госпожа Нинова. Техниката ни е морално остаряла, някъде от 80-те години, даже и по-стара. Така сред нас и нашите съдружници има огромна бездна. България е пълновръстен член на НАТО. 33 години българската войска е била подценявана и недооценявана от българските политици. Враг съм на безхаберието, не на F-16. Средата ни не е удобна. Войната в Украйна е пълномащабна. Кризата сред Сърбия и Косово също не е за подценяване. Този спор е покрай нас и в един миг може да прерасне в парещ, да стане боен, а ние ще продължаваме да сме с техниката отпреди 40 години ", сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР