Военният министър на Русия твърди, че Украйна е загубила повече

...
Военният министър на Русия твърди, че Украйна е загубила повече
Коментари Харесай

Шойгу: Украйна е загубила над 26 000 войници от 4 юни насам

Военният министър на Русия твърди, че Украйна е изгубила повече от 26 000 бойци и над 3000 единици бойна техника от 4 юни, когато стартира нейната контраатака.

Твърденията на Сергей Шойгу не могат да бъдат доказани от самостоятелни източници.

 
Врагът не е постигнал задачите си в нито едно направление. Продължаваме да нанасяме ефикасни удари с далекобойни високоточни оръжия по украинските военни реверви и оръжия, доставени от Запада, като понижаваме по този метод нападателния капацитет на врага.
Сергей Шойгу – министър на защитата на Русия 

Шойгу сподели още, че до момента съветската войска се е въздържала от потребление на касетъчни муниции, само че насочи предизвестие, в случай че Съединени американски щати доставят такива на Украйна.

 
Доставката им ще докара до удължение на спора. Нито ние, нито американците, нито Киев сме част от конвенцията за касетъчните муниции... Но в случай че Съединени американски щати доставят такива муниции на Украйна, съветските въоръжени сили ще бъдат принудени да употребяват аналогични способи и средства за водене на война.
Сергей Шойгу – министър на защитата на Русия 

Министърът на защитата, който рядко приказва в общественото пространство, добави, че съветските сили са почнали интервенция в региона към град Лиман в Донецка област и са напреднали в сектор с дълбочина 1.5 км и широчина 2 км.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР