Военният министър Красимир Каракачанов смята, че старите руски бойни самолети

...
Военният министър Красимир Каракачанов смята, че старите руски бойни самолети
Коментари Харесай

Военният министър смята, че старите МиГ-ове могат да се ползват до 2030 г.

Военният министър Красимир Каракачанов счита, че старите съветски бойни самолети могат да се употребяват до 2030 година, в случай че бъдат ремонтирани от компанията производител.

" Ремонтът на 15-те МиГ-29 ще бъде осъществен този път без медиатори, с директно договаряне сред министерството и " МиГ ". Направили сме меморандум, няма да има медиатори ", сподели Каракачанов пред Нова телевизиция.

Според него е " грехота към хората " да не се употребява техниката, която може до 2029-2030 година да бъде употребена. " Със относително малко пари може да бъдат ремонтирани и МиГ-29, и Су-25 и L-39 ", сподели министърът.

Той добави, че в случай че се организира процедура за закупуването на нови изтребители, тя би трябвало да е за нови, а не за втора употреба.

" Аз съм за това, в случай че купуваме, да купуваме нова техника. Стари самолети имаме и в доста от случаите те са по-добри от старите, които ни оферират. В Министерството на защитата години наред са се правили изключителни безобразия при пазаруването на техника. Купувана е техника, с цел да могат да се прибират комисионни, а не да се обслужват ползите и качествата на армията ", сподели министърът, само че не пожела да назове имена, тъй като до момента няма наказани.

Преди 10 дни в Народното събрание Каракачанов разгласи, че през ноември се чака оферта от съветската самолетна компания (РСК) " МиГ " за ремонт на 15 български изтребители МиГ-29 в пловдивския цех " Авионамс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР