Военният конфликт в Украйна може да продължи още шест-седем години

...
Военният конфликт в Украйна може да продължи още шест-седем години
Коментари Харесай

Bloomberg: Страните от Г-7 смятат, че войната в Украйна ще продължи шест-седем години

Военният спор в Украйна може да продължи още шест-седем години и съдружниците на Киев би трябвало да възнамеряват финансовата си поддръжка за този интервал, заяви Bloomberg, базирайки се на почитан чиновник на една от европейските страни от Г-7. Агенцията съобщи, че това е доста по-дълъг интервал, в сравнение с се е очаквал по-рано тази година, само че " бавният прогрес в контраофанзивата на Украйна през последните месеци е лимитирал упованията " на задграничните специалисти.

Представители на страните от Г-7 разискаха обстановката по време на вечеря в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации и се съгласиха, че спорът евентуално ще продължи " в средносрочен и дълготраен проект ", съобщи пред кореспонденти почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати. Както прецизира източникът на Bloomberg, Украйна ще бъде изправена пред възходящи проблеми заради незадоволителните доставки на оръжие от страна на Запада и увеличаващите се човешки жертви.

Според неназован почитан американски чиновник съветският президент Владимир Путин счита, че Западът няма да има сили да продължи да поддържа още дълго Украйна. Съюзниците на Киев упорстват, че с цел да се стигне до помирение, като най-малко Руската федерация би трябвало да изтегли военните си от всички територии, окупирани от февруари 2022 година насам. Без осъществяването на това изискване Украйна и западните страни не престават да считат договарянията за невъзможни.

На извършената тази седмица 15-та юбилейна среща на контактната група за защитата на Украйна във формат Рамщайн Пентагонът разгласи идното идване на американски танкове " Ейбрамс " в Украйна и прикани сътрудниците си да усилят доставките на системи за противовъздушна защита за Киев, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР