Военният епос “1917” изненадващо спечели “Златен глобус” за най-добра драма,

...
Военният епос “1917” изненадващо спечели “Златен глобус” за най-добра драма,
Коментари Харесай

Нечувана гавра с холивудските звезди на "Златен глобус"

Военният епос “1917” изненадващо завоюва “Златен глобус” за най-хубава драма, а “Имало едно време в Холивуд” предстоящо победи в комедийната категория. Сред наградените артисти се отличиха имената на Хоакин Финикс, Брад Пит и Рене Зелуегър, оповестява "Труд ".

Но оценките и отличените останаха в сянката на историческата подигравка, която водещият Рики Джървейс си направи с холивудския хайлайф.

Британският комедиант излезе на сцената с халба бира и се подигра брутално и безкомпромисно с присъстващите звезди, подсети им, че са били близки с Харви Уайнстийн и Джефри Епстийн, сподели им, че никой не се интересува от политическите им позиции, съпостави ги с Грета Тунберг и им предложи да вървят на майната си.

Някои демонстрираха самоирония и се посмяха за своя сметка, само че доста от звездите в залата реагираха възмутено на шегите на Рики. Това трансформира представянето му в още по-болезнен удар против лицемерието на Холивуд и невъзможността на звездите на понесат малко истини, облечени в язвителен комизъм.

Джървейс се потвърди като един от последните политически неточни комици в промишлеността, а уредниците на церемонията заслужават поздравления за куража да го поканят.

Още при започване на шоуто Джървейс сподели, че води за финален път и не му пука. “Нека се посмеем за ваша смета”, обърна се той към присъстващите представители на филмовия и ефирен хайлайф.

“Запомнете, че това са единствено смешки. Всички ще умрем скоро и няма да има продължение. Но вие изглеждате отлично, като кукли сте. Дойдохте с лимузини. Аз също…. Виждам митове и икони измежду присъстващите. Ал Пачино, Робърт де Ниро и бебе Йода. О, това е Джо Пеши, оправдавам се. Обичам те, дребосъче, не ме убивай”, пошегува се Джървейс с някои от звездите на “Ирландецът” на Скорсезе.

После Рики предизвика неловко безмълвие с репликата, че доста от присъстващите продуценти се опасяват от Ронан Фароу – журналистът, който пръв описа за половите издевателства на Харви Уайнстийн. Джървейс се върна на Уайнстийн по-късно и сподели, че звездите в залата са си затваряли очите за свинщините му и са работили с него без проблеми. Последваха възгласи на отвращение. “Вие го направихте, не аз. Така че млъкнете и вървете на майната си”, отвърна водещия със студена, иронична усмивка.

Джървейс загатна, че в Холивуд е цялостно с педофили и се изгаври с манията по етническо многообразие като сподели, че преднамерено не е изработен мемориален монтаж за умрелите през годината звезди, тъй като били главно бели хора.

Рики се обърна към Леонардо Ди Каприо и му сподели: “Лео отиде на премиерата на “Имало едно време в Холивуд”. Филмът е толкоз дълъг, че още преди финала момичето, което Ди Каприо беше довел, стана прекомерно възрастно за него. Дори принц Андрю се възмути от Ди Каприо и му подсети, че наближава 50-те”. Ди Каприо реагира със смях на шегите за себе си, за разлика от множеството свои сътрудници.

На финала на откриващия монолог Рики мина към тежката артилерия: “Епъл” навлезе в тв играта със сериала “The Morning Show” – превъзходна драма за това какъв брой е значимо достолепието и да постъпваш вярно. И това от компания, която грубо експлотира служащи в Китай. Правите се на доста положителни, само че работите за корпорации като “Епъл”, “Амазон” и “Дисни”.

Ако “Ислямска държава” направи стрийминг платформа ще се обадите на сътрудниците си, нали? Затова, в случай че спечелите довечера, апелирам ви не правете политически речи. Нямате никакво право да изнасяте лекции на публиката за каквото и да е било. Не знаете нищо за действителния свят. Повечето от вас са прекарали по-малко време в учебно заведение и от Грета Тунберг.

Така че, в случай че спечелите, приемете си дребната наградка, благодарете на сътрудника си и на Бог, и вървете на майната си!”

Повечето присъстващи не знаеха по какъв начин да реагират и правеха несъответстващи физиономии. Милиони в Интернет още разясняват гаврата разпалено. Скоро никой няма да помни наградените, само че дълго време ще се приказва за историческата вечер, в която Рики Джървейс се изгаври с Холивуд. Точно, когато Холивуд най-вече го заслужаваше.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР