Военният експерт Олег Жданов смята, че военната помощ на САЩ

...
Военният експерт Олег Жданов смята, че военната помощ на САЩ
Коментари Харесай

Русия на това се надява - да спре помощта на САЩ за Украйна

Военният специалист Олег Жданов счита, че военната помощ на Съединени американски щати няма да бъде обновена, само че прогнозите за Украйна в това отношение не са толкоз мрачни, колкото някои вършат.

" Имам песимистични прогнози във връзка с Съединените щати. Мисля, че те (като страна, която поддържа Киев финансово и военно) ще отпаднат. Мисля, че Белият дом през днешния ден е толкоз слаб, че е малко евентуално да преодолеят пречките, които тръмпистите слагат във връзка с приемането на закона ", разяснява Жданов, представен от УНИАН.

В същото време Жданов е убеден, че Европа в последна сметка ще може да поеме щафетата и да стартира да обезпечава на украинските въоръжени сили нужното оръжие: „ Да, разбирам, че първоначално няма да има такива доставки от Европа, както от Съединените щати, само че последователно те ще се изравнят ".

Жданов не изключва, че до есента украинските въоръжени сили могат или да преминат към дейна защита, или даже да образуват нова настъпателна армия. Жданов добави, че има „ много оптимистичен взор “ за бъдещето: належащо е да се преживее този сложен миг на пренасочване на доставките на оръжие.

Конгресът на Съединени американски щати към момента не е дал зелена светлина за продължение на военната и финансова помощ към Украйна, която към този момент над 2 години се бори против пълномащабната съветска експанзия. Белият дом изиска отпущането на над 60 милиарда $ за Киев. Критичният дефицит на муниции към този момент се усеща на фронта, където ЗСУ изгубиха няколко обитаеми места през последните дни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР