Военният бюджет не бива да разклаща социалната система на страната,

...
Военният бюджет не бива да разклаща социалната система на страната,
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адм.Ефитмов: Има застой в модернизацията на армията

Военният бюджет не трябва да разклаща обществената система на страната, по тази причина сме в НАТО, с цел да разчитаме и на груповата защита. Но би трябвало да бъдем заслужен съдружник, това съобщи по Българска национална телевизия началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов по Българска национална телевизия.

„ Не желая да кажа, че нищо не се прави, четири пъти се усили заплащането. Но нещата сякаш в последно време са в застой ”, разяснява той. Според адмирал Ефтимов би трябвало да има необятен публичен консенсус какво и по какъв начин ще се развива в българската войска.

„ Процесът на превъоръжаване е муден ”, разяснява той и даде образец с бойните кораби, които са поръчани през 2016, а първият от тях ще е подготвен през 2025-а. Началникът на защитата разяснява, че би трябвало да има по-добър мениджмънт на модернизацията на армията ни. „ Не споделям, че всичко трбва да е ново ”, акцентира адмирал Ефтимов.

Той заяви също, че първите две двойки военни самолети от Испания, които ще оказват помощ за еър полисинга на въздушното ни пространство. „ Ние не сме го делегирали на съдружниците си, правим го взаимно с тях ”, посочи началникът на защитата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР