Военните запаси на САЩ и съюзниците намаляват, а Украйна е

...
Военните запаси на САЩ и съюзниците намаляват, а Украйна е
Коментари Харесай

САЩ обмислят да изпратят на Украйна снаряди с обсег 160 километра

Военните ресурси на Съединени американски щати и съдружниците понижават, а Украйна е изправена пред възходяща потребност от по-модерни оръжия. Предложената система на Boeing, наречена Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), е един от към половин дузина проекти за произвеждане на нови муниции за Украйна и източноевропейските съдружници на Америка, разкриват източници от промишлеността.

 

GLSDB може да бъде доставен още напролет на 2023 година, съгласно документ, прегледан от Reuters и трима души, осведомени с проекта. Той съчетава бомбата с дребен диаметър GBU-39 (SDB) с ракетния мотор M26, като и двата са постоянно срещани в инвентара на Съединени американски щати.

 

Дъг Буш, основният покупател на оръжия на американската войска, сподели пред кореспонденти в Пентагона предходната седмица, че армията също обмисля ускорение на производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди - които сега се създават единствено в държавни уреди - като разреши на изпълнителите на защитата да ги създават.

 

GLSDB се насочва с GPS. Обхватът на GLSDB от 94 благи (150 км) ще разреши на Украйна да нанася удари по скъпи военни цели, които до момента са били отвън обсега й.Използва се при всевъзможни метеорологични условия и може да се употребява срещу  бронирани транспортни средства, съгласно уеб страницата на SAAB.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР