Военните в Южна Корея изучават снимки, публикувани от севернокорейските медии

...
Военните в Южна Корея изучават снимки, публикувани от севернокорейските медии
Коментари Харесай

Сеул анализира снимки на нови оръжия, които Ким Чен-ун показа на Шойгу

Военните в Южна Корея учат фотоси, оповестени от севернокорейските медии от оръжейна галерия, оповестява Асошиейтед прес. Лий Сунг-джунг, представител на комитета на началник-щабовете на Южна Корея, сподели, че военните " проучват оръжията, показани на фотоси от Северна Корея ". Ким Чен-ун е посочил на Шойгу ново въоръжение, " лично произвеждане ", както нов дрон, за който оповестиха анализатори. Шойгу е предал на Ким писмо от съветския президент Владимир Путин, се показва в известието. Ким от своя страна е благодарил на Путин за изпратената от него делегация отпред с Шойгу и е добавил, че срещата е укрепила „ стратегическите и обичайни връзки сред Северна Корея и Русия “.

По-рано Севернокорейската централна телеграфна организация (KCNA) разгласява фотоси и известие, в което се показва, че севернокорейският водач Ким Чен-ун и съветският министър на защитата Сергей Шойгу са посетили „ Оръжейната галерия – 2023 “. Според отчета, като се изключи че са разгледали експонатите, те са разискали " международните трендове и тактики за развиване на оръжията ".

На 27 юли КНДР празнува 70 години от успеха в Отечествено-освободителната война. В страната се организират всеобщи събития, отдадени на този празник. Освен съветската делегация в Северна Корея дойде и китайска делегация.  KCNA оповестява, че във връзка годишнината в Пхенян се е състоял концерт, на който са участвали Ким Чен Ун и членове на делегации от Руската федерация и Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР