Военните учения на Китай във водите около Тайван накараха някои

...
Военните учения на Китай във водите около Тайван накараха някои
Коментари Харесай

Китайските учения край Тайван затрудняват корабоплаването в района

Военните учения на Китай във водите към Тайван накараха някои кораби да заобиколят Тайванския проток . Морските маневри на Пекин прекъснаха основни търговски пътища за товари и артикули, обявиха анализатори, представени от Ройтерс.

Разгневен от визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван, към оспорвания остров, в това число с изстрелване на бойни ракети и полети на изтребители над Тайвански проток, който е основен интернационален навигационен маршрут към Южна Корея и Северен Китай.

Въпреки че пристанищата на Тайван работят обикновено , някои товарни кораби и петролни танкери избират да заобиколят острова, с цел да избегнат борба с китайските военни, удължавайки пътя си с половин ден, споделиха анализатори и притежатели на кораби.

Това е увещание за тежкото влияние, което възможен спор за Тайван може да има върху международната търговия , като се има поради, че 180-километровият Тайвански проток и корабоплаването на изток от острова са съществени направления за кораби, транспортиращи артикули от Източна Азия до Съединени американски щати и Европа.

" Някои кораби към този момент са взели защитни ограничения и се движат на изток от острова, вместо през Тайванския проток ", сподели Нилс Расмусен, основен анализатор в асоциацията на корабособствениците BIMCO.
 Съединени американски щати отсрочват тест на междуконтинентална ракетата на фона на напрежението към Тайван
Съединени американски щати отсрочват тест на междуконтинентална ракетата на фона на напрежението към Тайван

Да се избегне ескалация на напрежението с Пекин

Смущенията в работата на китайските пристанища, поради COVID-19, провокираха безпорядък в световните вериги за доставки по-рано тази година, спомагайки за подклаждане на рекордната инфлация по света.

" Въпреки че дейностите на Китай към момента не са нарушили корабоплаването, едно дълготрайно изостряне на ситуацията в района би могло ", сподели Цви Шрайбер, основен изпълнителен шеф на Freightos shipping index.

" Регионалният спор може да принуди корабите да поемат по различни направления, удължавайки пътя им, нарушавайки графиците и причинявайки спомагателни забавяния и разноски. "

Авиокомпаниите също анулираха полети до Тайпе и пренасочиха други, с цел да избегнат близкото въздушно пространство, което беше затворено за граждански трафик по време на китайските военни учения.

Нанси Пелоси от 25 години насам, с ход с огромен залог, с който тя съобщи, че демонстрира непоколебимата ангажираност на Вашингтон към самоуправляващия се остров.
 The Washington Post: Щетите от неразумната аудиенция на Пелоси в Тайван би трябвало да бъдат лимитирани
The Washington Post: Щетите от неразумната аудиенция на Пелоси в Тайван би трябвало да бъдат лимитирани

Има опасения за дейностите на Пекин в дълготраен проект

Китай, който твърди, че Тайван е част от територията му, отговори, като разположи изтребители, бомбардировачи и военни кораби в пролива и на всички места към острова в проява на военна мощ.

Въпреки че танкерите и контейнеровозите към момента дебаркират обикновено в Тайван, анализатори предизвестиха, че даже незначителни закъснения на корабите биха били проблем, когато международната търговия към момента се възвръща от въздействието на пандемията.
 Пелоси в Япония разисква мира в Тайванския проток
Пелоси в Япония разисква мира в Тайванския проток

Ключова визита

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР